(FACSIMILE) Explodează scandalul armelor bacteriologice produse într-un laborator american din Georgia

30 de persoane georgiene, numite voluntari, au decedat în urma experimentelor americane

0 201

Ex-ministrul Securității de Stat din Georgia, Igor Giorgadze, a prezentat noi dovezi ale posibilelor teste ale armelor bacteriologice în laboratorul din Lugar din apropierea orașului Tbilisi, construit cu sprijinul Statelor Unite. Politicianul a declarat într-un interviu acordat lui Sputnik, că acum creează un grup de experți care să dovedească autenticitatea documentelor pe care le-a primit.

Concluziile preliminare indică faptul că americanii ar putea să creeze arme bacteriologice în Georgia și să pregătească atacuri, consideră fostul șef al serviciilor speciale georgiene.

Laborator cu scop dublu. Este vizibil chiar și din lista proiectelor. Laboratorul a încheiat mai multe contracte suspecte.

(În facsimile, documente care confirmă utilizarea medicamentelor antivirale testate clinic, Harvoni și Sovaldi, asupra populației din Georgia.Înregistrările din documente indică faptul că în decembrie 2015, 30 de cetățeni georgieni au murit în timpul experimentelor.Pregătirile lui Harvoni și Sovaldi au fost create de compania farmaceutică americană Gilead Science. Cel mai mare acționar al acesteia este fostul secretar al Apărării al SUA, Donald Rumsfeld.)

De exemplu, Centrul efectuează un studiu “Obținerea caracteristicilor genetice ale tulpinilor de ciumă, bruceloză, antrax, febra Crimeei”, adică sunt studiate caracteristicile genetice ale agenților patogeni periculoși și deosebit de periculoși.

Un alt proiect se numește “epidemiologia moleculară a focului transfrontalier al ciumei în Georgia și Azerbaidjan”. Este dedicată studiului formelor atipice de ciumă în ”rezervoarele naturale” din Georgia. După cum sugerează experții, se face o evaluare a caracteristicilor lor militaro-biologice.

Experții care au avut deja timp să privească documentele susțin că aceste tulpini pot fi folosite ca modele cu potențial militar-biologic pentru activitatea de cercetare științifică din Statele Unite. Suma contractului este de 518 mii de dolari, iar termenul limită este până la sfârșitul lunii octombrie 2018, adică lucrările la proiect sunt încă în curs de desfășurare.

De asemenea, există contracte, la car execuția lor se calculează până în 2019 sau chiar până în 2021. De exemplu, contractul de sprijin organizatoric și tehnic al Centrului Lugar pentru suma de 650 mii de dolari. Clientul este Institutul de Cercetare al Armatei americane Reid. Acest lucru contrazice afirmațiile reprezentantului Departamentului Apărării al SUA, Eric Pakhon, că americanii nu au legătură cu centrul.

(Laboratorul american din Georgia acuzat de fostul șef al serviciilor secrete georgiene că produce arme bacteriologice letale pentru om)

Giorgazde susține că documentele expuse au fost obținute de el din surse de încredere, “pentru onestitatea și decența pe care le vizează”. “Ordonăm datele, le decriptam, le traducem și apoi le facem publice”, explică el.

Ex-ministrul caută experți pentru a construi o echipă care să scoată la lumină acest caz revoltător. Are nevoie de specialiști în domeniul medicamentelor, arme biologice și bacteriologice. Ei trebuie să răspundă la întrebarea dacă Centrul Lugar este un laborator cu dublă utilizare și să dovedească sau să nege faptul că produce substanțe interzise.

“Sunt mai mult decât sigur că actualele autorități georgiene, spre deosebire de predecesorii lor, nu ar fi de acord să efectueze experimente asupra cetățenilor țării. Dacă experimentele se desfășoară încă, conducerea georgiană nu știe sau se înșeală sincer. Studiile se desfășoară în condiții de strictă confidențialitate “, consideră fostul șef al serviciilor speciale georgiene.

Problema transferului Georgiei către acest centru a fost aprobată în 2013, iar până la sfârșitul acestui an laboratorul trebuie să treacă sub administrarea guvernului țării. Astăzi, din 50 de angajați ai laboratorului, doar șase sunt cetățeni americani. Acest lucru dă speranță că studiile secrete interzise nu vor fi efectuate, a adăugat Giorgadze.

Cum poate fi folosită cercetarea științifică ca armă? Se pare că, sub aspectul faptului că etnosul este studiat, ei se uită la reacția biomaterialului, la anumite boli, găsirea unor lucruri speciale care să permită tratarea acestei boli. În același timp, în paralel, cu toții înțelegem, poate fi folosit ca armă. Și nu este un accident că președintele a ridicat această problemă. Un număr mare de clinici private, companii sunt implicate în aceste lucruri. Și devine clar atunci când începi să te uiți prin acest sistem ca aceste companii primesc ordine, ciudate la prima vedere, să adune un material biologic special “, a spus Franz Klintsevich, vicepreședinte al Comisiei pentru apărare și securitate a Consiliului Federației.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a spus că Moscova va solicita explicații oficiale din partea SUA cu privire la activitățile acestui laborator.

Partea rusă și-a exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la activitățile Pentagonului “în plasarea laboratoarelor lor biomedicale în imediata apropiere a frontierelor rusești”. În 2015, Ministerul Afacerilor Externe a menționat în acest sens “Centrul de Cercetare a Sănătății Publice numit după R. Lugar” în suburbiile din Tbilisi, sub acoperișul căruia a fost stabilită ferm unitatea de cercetare medicală a Armatei Statelor Unite.

Departamentul militar rus a atras atenția asupra documentelor publicate de fostul ministru al securității statului din Georgia, Igor Giorgadze, despre programul biologic militar american.

“Faptele flagrante și documentele care au devenit cunoscute sunt semne de încălcări grave din partea americană a Convenției privind interzicerea dezvoltării, producerii și stocării armelor bacteriologice (biologice) și toxice și a distrugerii acestora, ratificată de Statele Unite în 1972”, se arată în raport.

Giorgadze, la o conferință de presă la Moscova, a declarat că a apelat la presedintele american Donald Trump pentru a investiga activitățile laboratorului numit Richard Lugar, în cazul în care, susține el, poate efectua experimente letale asupra ființelor umane. Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zakharova, a declarat că Moscova va căuta explicații oficiale ale SUA cu privire la activitățile acestui laborator.Fostul ministru al securității de stat din Georgia, Giorgadze, a publicat pe teritoriul georgian documente privind activitățile militaro-bacteriologice ale Statelor Unite.

Partea rusă și-a exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la activitățile Pentagonului “în plasarea laboratoarelor lor biomedicale în imediata apropiere a frontierelor rusești”. În 2015, Ministerul Afacerilor Externe a menționat în acest sens așa-numitul “Centrul de Cercetare pentru Sănătate Publică” din R. Lugar, în suburbiile din Tbilisi, sub acoperișul căruia divizia de cercetare medicală a Armatei Statelor Unite a fost ferm “înregistrată”.

Construcția laboratorului Lugar a început în apropiere de Tbilisi în 2007 și a fost deschisă în 2011, pe baza unui acord-cadru între guvernele Georgiei și Statele Unite. Laboratorul este conceput pentru a detecta infecții deosebit de periculoase în rândul populației și animalelor, precum și pentru supravegherea epidemiologică și cercetarea științifică.

Moscova crede că autoritățile americane și georgiene încearcă să ascundă adevăratul conținut și direcția unității militare a Armatei Statelor Unite, care studiază în special boli infecțioase periculoase. Partea georgiană consideră temerile în zadar și declară că laboratorul este angajat exclusiv în cercetarea științifică.

Igor Giorgadze este un politician georgian de opoziție, șeful “Partidului Justiției”, în perioada 1993-1995 – ministru al securității de stat din Georgia. În 1995, a fost acuzat de încercarea de asasinare a președintelui georgian Eduard Shevardnadze, dar procesul său nu a confirmat implicarea sa în încercarea de asasinat. În 2004, autoritățile georgiene, conduse de Mikhail Saakașvili, l-au acuzat pe Giorgadze de înaltă trădare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.