Un avion american de spionaj a survolat ieri baza militară rusă din Siria

0 71

La 30 septembrie, avionul de recunoaștere RC-135V al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite a zburat în apropierea coastei Siriei, nu departe de baza aerienă rusă de la Hmeimim și de baza logistica din portul Tartus. Acest lucru este indicat de datele de monitorizare a resurselor aviatice occidentale, a raportat Interfax citat de news.bg

RC-135V cu numărul 64-14848 a decolat de pe aerodromul din Golful Suda de pe insula grecească Creta. El a petrecut aproximativ trei ore în aer, trecând peste apele internaționale din Marea Mediterană de Est, lângă coasta siriană. În total, aeronava a zburat de 12 ori de-a lungul teritoriului Siriei. Nava de informații a zburat la o distanță de aproximativ 45-50 kilometri de baza aeriana ruseasca Hmeimim.

Aeronava de radiodspionaj și de colectare a datelor despre activitatea mijloacelor radioelectronice străine RC-135V este utilizată în dezvoltarea noilor sisteme de interferențe radioelectronice. La bordul său există un echipament complex de radio-electronică de recunoaștere, control și direcționare a echipamentelor de apărare sol și de apărare. În echipă există șapte operatori de echipament.

După prăbușirea IL-20, provocată de forțele aeriene israeliene, Rusia a decis să livreze sisteme S-300 de rachete antiaeriene în Siria. În ultimele trei zile, cel puțin trei avioane militare de transport militar ale Forțelor Aerospațiale ruse An-124-100 Ruslan au ajuns la baza aeriană Hmeimim, prin spatiile aeriene ale Iranului și Irakului, precum și pe deasupra acvatoriului Marii Caspice. Nava de containere Sparta-3 a companiei ruse Oboronlogistika și nava mare de aterizare a flotei Mării Negre, Nikolai Filchenkov, se apropie de baza rusă din Tartus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.