Unde este 1 miliard de euro acordat de UE Turciei?

0 416

1000 milioane de euro din fonduri europene au fost acordate Turciei pentru refugiați. Uniunea Europeană nu poate verifica modul în care s-au cheltuit banii acordați. Banii au fost acordați Turciei de către Bruxelles pentru a ajuta refugiații sirieni, însă legile privind protecția datelor din Turcia împiedică divulgarea completă unde au dispărut banii. Sunt destule voci care afirmă că banii au fost direcționați în cu totul alte direcții decât cele stabilite inițial și care viza migranții staționați în Turcia.

Potrivit Curții de Conturi Europene, Programul Fondul pentru refugiații din Turcia este descris ca „un răspuns rapid la criză în circumstanțe dificile”. Nici Comisia UE, nici Curtea de Conturi Europeană nu pot verifica cine a beneficiat de două proiecte de asistență financiară pentru refugiați care au înghițir aproape jumătate din buget. Acest lucru, susține partea turcă, s-a făcut în conformitate cu Euractiv.

Autoritățile turce refuză divulgarea despre cum s-a folosit banii în programele în care sunt  asistați refugiații din „rețeaua de siguranță socială de urgență” din cauza legilor privind protecția datelor. Contul are un buget de aproape 1 miliard de euro.

(Karen Smith)

Leave A Reply

Your email address will not be published.