Arma hipersonică, asul rusesc care poate doborî în timp record orice navă inamică

Un expert militar român a apreciat conceptul de arme hipersonice dezvoltat în Federația Rusă

0 326

Astfel de complexe precum “Кинжал” (tr. –pumnal) și “Zircon” sunt prezentate ca arme unice, și de care SUA nu dispune nici măcat într-o formulă asemănătoare. Avantajele acestor sisteme includ viteza mare (12.250 km / h și 9.800 km / h), o gamă largă de acțiuni, precum și capacitatea de manevră. Expertul militar român Valentin Vasilescu, în exclusivitate pentru “PolitRussia”, a relatat despre specificul utilizării acestor sisteme.

Potrivit expertului militar, subiectul armei hipersonice este mult mai profund decât listarea pur și simplu a caracteristicilor tehnice ale rachetelor. Este necesar să se ia în considerare și alți factori la fel de importanți în ceea ce privește utilizarea acestor arme, pe care majoritatea analiștilor nu le utilizează.

Expertul român a constatat că introducerea de noi sisteme de arme presupune dezvoltarea unui concept întreg pentru utilizarea lor. Armele hiposonice nu fac excepție de la această regulă. Acest proces începe cu identificarea zonelor vulnerabile în caz de agresiune militară. Dacă vorbim despre Rusia, atunci aceste zone includ regiunea Mării Baltice (enclave Kaliningrad-ului), Arctica (Murmansk, Arkhangelsk, Novaya Zemlya), regiunea Mării Negre (Crimeea, strâmtoarea Kerci).

Astfel, se identifică forțele combatante ale inamicului care reprezintă cel mai mare pericol și trebuie anihilate cu promptitudine de rachete hipersone, de exemplu, portavioane, nave de aterizare și arme asemănătoare. Apoi, există procesul de adaptare a rachetelor la lansatoarele submarine și aeronave care acoperă zonele cele mai periculoase. În plus, liniile de atac ale acestor rachete hipersone trebuie să fie localizate astfel încât potențialele lor ținte să fie distruse înainte ca acestea să lovească înapoi.

În special, operatorii de transport aerian nu au timp să-și elibereze aeronava. În prezent, aparatul american de zbor F-18 atinge poate vâna o tintă de la o distanță de până la 720 km. Un rol important va fi acordat formării personalului.

Echipajele navelor rusești, submarine și navele Tu-160, Tu-22M3 și MiG-31K echipate cu rachete hipersonice vor fi instruite corespunzător. Pentru a proteja țintele din Marea Baltică și din Arctica, rachetele hipersonice dispun de două zone care pot fi folosite pentru a bloca grupul de de lovitură al inamicului.

Marginea de vârf se află la 1000 km de coasta de est a Oceanului Atlantic la sud de Islanda. Următoarea linie se află în strâmtoarea Skagerrak. Pentru a proteja Crimeea au fost create două zone de blocare. Prima este situată în strâmtoarea Gibraltar, cealaltă fiind spre zona de sud a Italiei.

(Olesea Bucșanu)

Leave A Reply

Your email address will not be published.