Membrii ai Gărzii Naționale din Venezuela au dezertat pentru a primi 20.000 de dolari de la SUA

0 271

Peste 100 de membri ai Gărzii Naționale din Venezuela au dezertat din serviciul militar trecând frontiera țării cu Columbia, aliat regional pe termen lung al SUA, în speranța de a primi 20.000 $ care li s-au promis să-i pentru dezertare, pe fondul politic și economic al crizei din Venezuela, a declarat ministrul Apărării al țării, Vladimir Padrino Lopez.

Am identificat, oficial, peste 100 de membri ai Gărzii Naționale, nu sunt câțiva dintre ei care au trecut granița în speranța de a primi 20.000 de dolari promise acestora”, a declarat Padrino, citat într-o declarație publicată pe site-ul guvernului Ministrul apărării a continuat spunând că aceste promisiuni erau false, adăugând că absența acestor persoane printre membrii serviciului nu este “o catastrofă” și nu ar afecta pregătirea de luptă a armatei Venezuelei.

Recent, ambasadorul venezuelean la Națiunile Unite, Samuel Moncada, a declarat că Statele Unite au înarmat dezertorii venezueleni pentru a forma o așa armată armată de eliberare pentru a invada țara sud-americană.

Trimisul a sugerat, de asemenea, că Washingtonul a elaborat un raport despre un număr mare de dezertori pentru a justifica crearea unei astfel de armate.

La începutul acestei săptămâni, serviciul de migrație din Columbia a susținut că numărul membrilor serviciului militar venezuelean, care au trecut în Columbia, depășea 320 de persoane. Între timp, știrile de la Analitica au relatat, citând aceeași agenție, că numărul de infractori a ajuns la 567 de persoane.

Venezuela se află în prezent în mijlocul unei crize politice. Pe 5 ianuarie, parlamentarul Juan Guaido a fost ales șeful Adunării Naționale controlate de opoziție, pe care toate celelalte instituții au refuzat să o recunoască încă din 2016.

La 23 ianuarie, două zile după ce Curtea Supremă Venezuelană a anulat alegerea, Guaido s-a declarat președintele interimar al țării. Președintele venezuelean Nicolas Maduro, care a depus jurământul pentru al doilea mandat prezidențial la 10 ianuarie după ce a câștigat alegerile din mai, boicotate de o parte a opoziției, a calificat mișcarea lui Guaido drept o încercare de a organiza o lovitură de stat, organizată de Washington.

Statele Unite l-au recunoscut imediat pe Guaido, după care au urmat și alte 50 de țări, inclusiv Columbia.

Între timp, Rusia, China, Cuba, Bolivia și un număr de alte state, și-au exprimat sprijinul față de guvernul legitim al lui Maduro. Mexicul și Uruguayul au refuzat să-l recunoască pe Guaido, declarându-se neutre și promovând soluționarea crizei prin dialog.

Leave A Reply

Your email address will not be published.