Polenul de albine, complex de vitamine pentru viață lungă

0 385

Un nivel ridicat de antioxidanti care contribuie la creșterea longevității prin neutralizarea radicalilor liberi. În plus, antioxidanții îmbunătățesc efectele plantelor medicinale.

Polenul poate reduce problemele prostatei și poate regenera organele sexuale, datorită conținutului său bogat în substanțe seminale. Oamenii care suferă de hipotensiune pot avea o functie deficitară a glandelor sexuale. Polenul de albine crește presiunea sanguină la aceste persoane, îndeosebi dacă este luat împreună cu algele kelp, și poate îmbunătăti secreția hormonilor și vigoarea sexuală.

Polenul îmbunătățeste vitalitatea, capacitatea de rezistență a organismului, nivelul de energie si viteza, permite recuperarea mai rapidă în urma exercițiilor fizice, ajută pulsul să revină la normal și amplifică rezistența corpului la efortul mare repetat. În plus, îmbunătăteste creșterea și definirea musculaturii. Consiliul Sportiv Britanic a constatat o creștere cu până la 40-50% a vigorii sportivilor care consumă regulat polenul de albine. Mai mult decât atât, Societatea Regală Britanică a constatat o creștere a temperaturii corporale a adulților care consumă polen. Antti Lananaki, antrenorul echipei finlandeze de atletism care a spulberat toate recordurile la Olimpiada din anul 1972, și-a dezvăluit secretul presei: ,,Majoritatea sportivilor consumă suplimente cu polen. Studiile noastre arată că acest aliment le-a sporit în mod semnificativ performanțele, fără să aibă niciun fel de efecte negative”

Polenul de albine reduce producția de histamină, neutralizând astfel foarte multe alergii.

Concentrația extraordinară de vitamine din complexul B prezentă în polen contribuie la construirea scutului de autoapărare împotriva stresului, sporește longevitatea, curăță acnea și inversează procesul de îmbătrânire, inclusiv cel de creare a ridurilor.

Polenul contribuie la reducerea simptomelor diabetului de tip 2 prin restabilirea deficitelor minerale și metabolice.

Mai mult de 40 de studii științifice confirmă eficacitate terapeutică a polenului. Testele clinice arată că polenul consmumat direct oral este absorbit foarte rapid de către organism, întrucat trece direct din stomac în sânge. La numai două ore după ingerarea lui, el poate fi găsit în sânge, în fluidele cerebrale în urină.

Se stie că polenul ajută la terapia următoarelor boli: anemie, constipatie, colită, sinuzită, astm, bronsită.

Polenul contine: 18 vitamine, inclusiv aproape toate vitaminele din gama B (mai putin B12), precum și vitaminele C, D si E; rutină (un catalizator al enzimelor); caroteni, inclusiv xantofil și beta-caroten; lecitină/colină; toți aminoacizii esențiali (22 în total). 14 acizi grași, inclusiv esențiali; 11 carbohidrați, de la polizaharide la zaharurile simple; acizi nucleici precum ARN-ul și ADN-ul; hormoni steroizi vegetali, asemănători gonadotropinei secretate de glanda pituitară 15% lecitină; iar descoperirile specialiștilor referitoare la compoziția chimică a polenului continuă.

Potrivit cercetărilor efectuate de oameni de stiință din Franța, Italia și Rusia, polenul este una dintre cele mai bogate surse de proteine bio din natură. Aproximativ 25% din conținutul său este reprezentat de proteine. Raportat la cantități echivalente, el conține de 5-7 ori mai multe proteine decât carnea, ouăle si brânza. În plus, aceste proteine sunt foarte ușor de asimilat, întrucât sunt predigerate.

Polenul de albine este materialul reproductiv al lumii vegetale. De aceea, el este alcătuit din cele mai nobile substanțe (minerale si oligoelemente), concentrate de plante în florile lor (organele lor seminale). Polenul contine până la 60 de elemente, printre care bariul, borul, calciul, cuprul, aurul, iodul, fierul, magneziul, manganul, fosforul, potasiul, seleniul, siliciul, sulful, sodiul si zincul.

În anul 1981, cercetătorii au găsit în polenul de albine o concentratie de aur de până la 0,9 părți la un milion (greutate uscată). Există două plante (ambele localizate în Columbia Britanică, o provincie a Canadei), Phacelia sericea si  Dryas drummondii, care concentrează de 25-50 de ori mai mult aur decât rudele lor vegetale.

Polenul de albine  conține până la 11 enzime principale diferite, printre care diataza, fosfataza și transferaza, precum și mari cantități de catalază, amilază și pectază (o enzimă care divide pectinele). Toate aceste enzime ajută procesul digestiv. 130 mg de polen sunt de regulă suficiente pentru a ajuta la digestia unui bol alimentar de 1,5 kilograme, grație proprietăților enzimatice ale polenului. Experimentele științifice au arătat că cei care consumă polen își reduc în mod natural cantitatea zilnică de hrană cu 15-20 de procente.

Leave A Reply

Your email address will not be published.