Szijjártó: se vede clar că Bruxelles-ul preferă imigraţia

0 331

Potrivit lui Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Bruxelles-ul preferă imigraţia iar acest lucru se poate vedea şi din faptul că Comisia Europeană tocmai a început să comunice efectele pozitive ale migraţiei legale.

Ministrul a vorbit luni, în prezenţa jurnaliştilor, cu ocazia participării sale la întâlnirea dintre Grupul de la Vişegrad (V4) şi Grupul celor 8 state Nord-Baltice, la Palanga, Lituania.

“Comisia Europeană a relansat vechea placă din care reiese clar pentru toată lumea că Bruxelles-ul preferă imigraţia, deoarece Comisia Europeană tocmai a început să comunice efectele pozitive ale migraţiei legale, ceea ce ne duce înapoi la dezbaterile de anul trecut din New York privind pachetul global de migraţie care nu a fost altceva decât legalizarea migraţiei ilegale” a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, Comisia Europeană “a preluat” acest demers cu forţe reînnoite şi, odată cu apropierea alegerilor europarlamentare, a lansat o nouă campanie de comunicare privind efectele pozitive ale migraţiei.

“Comisia Europeană doreşte în continuare să adoarmă guvernele europene, iar în privinţa opiniei publice europene doreşte ca aceasta să creadă că nici nu există criza imigraţiei şi că imigraţia este bună. Practic, prin aceasta, ei doresc să nege evenimentele europene din ultimii 4-5 ani. Am văzut că în urma
imigraţiei, în ultimele decenii, în Europa ameninţarea teroristă a atins cote fără precedent, iar în ultimii ani provocările privind securitatea au crescut din ce în ce mai mult “, a declarat Péter Szijjártó.

Comisia Europeană a început să comunice că s-a încheiat criza imigraţiei, în timp ce anul trecut numărul de imigranţi care au sosit în Turcia a crescut cu 50% şi a atins cifra de 265.000. Astfel, numărul de migranţi şi refugiaţi de pe teritoriul Turciei a crescut la 4 milioane, a subliniat ministrul.

Politicianul a mai atras atenţia şi asupra faptului că în regiunea Balcanilor de Vest au fost reţinuţi circa 17.000 de imigranţi, iar numărul de încălcări ilegale a frontierelor a crescut şi la graniţa sudică a Ungariei. Nu trebuie permis să se formaze un nou val de refugiaţi similar cu cel de acum 4 ani – a precizat politicianul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.