Execuția corupților în China vs. execuția corupților în Coreea de Nord

0 210

În China, corupția în rândul funcționarilor publici sau demnitarilor se pedepsește cu pedeapsa unică împușcarea.Execuțiile au loc de 2 ori pe an, pe stadioane, cu bilet de intrare . Cei condamnați la moarte fac turul de onoare al terenului de fotbal, apoi sunt așezați în linie, fiecare cu un milițian în spate, care, la ordin, îl impușcă în ceafă.

Organele sunt donate spitalelor. Spre deosebire de China,unde se împușcă anual sute de corupți, în Coreea de Nord, corupția este mult mai restrânsă ca infracțiune ( nu prea ai ce să faci ca nord-coreean cu șpaga, că acolo nu există drept de proprietate asupra imobilelor sau mașinilor, toate fiind de stat și putând fi doar închiriate).

Numărul anual a execuțiilor în Coreea de Nord este mult mai mic decat cel din SUA , dar în rarele cazuri de corupție, când este prins unul,este împușcat rapid, după un proces de maxim 3 zile și cu tunul …antiaerian. Cum dracu, cu tunul antiaerian, îl întreb pe un prieten nord-coreean ,aflat cu el la o bere, pe o terasă din Phenian, prin 2016. Doar nu-l urcați în balon să-l ridicați și să trageți un proiectil acolo.

Nu,zice el, tunul antiaerian nu este tun de ăla la care te gândești tu, ci un fel de sistem de tragere antiaerian cu 6 mitraliere grele. Se reglează tirul mitralierelor pe coruptul care este pus în fața unui zid și când se deschide focul, din cauza cadenței mari de tragere a mitralierelor și coruptul și zidul dispar într-o fracțiune de secundă. Apoi înregistrarea video se distribuie la toate organizațiile de partid din țară și acolo o văd și comentează toți. Exemplul educativ la noi e maxim, chestia cu dispariția zidului e impresionantă.

(Gheorghe Bozgan)

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.