Mihai Teja (FCSB) – Nici nu ne gândim să pierdem cu CFR Cluj, mergem să câştigăm

0 134

Antrenorul echipei de fotbal FCSB, Mihai Teja, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că nici nu se gândeşte la varianta de a pierde partida din deplasare cu CFR Cluj, precizând că formaţia sa poate câştiga acest meci important în lupta pentru titlu.

“Este un meci important pentru noi, vrem să mergem la Cluj să câştigăm. Sunt încrezător pentru că băieţii au o atitudine bună şi s-au prezentat foarte bine la antrenamente. Sunt sigur că mâine vom face un meci bun şi vom putea lua cele 3 puncte. Întâlnim campioana en titre, echipa de pe primul loc. CFR este o echipă puternică şi experimentată, cu un antrenor bun, dar noi vom încerca să ne facem jocul şi să câştigăm. După acest meci vor mai fi încă cinci. Sunt meciuri grele, aşa că nu cred că e nimic jucat după această întâlnire cu CFR. Noi vom lua totul pas cu pas, primul meci e mereu cel mai important. Nu ştiu dacă acest meci este decisiv, vor rămâne în joc 15 puncte. Până când nu se va realiza matematic, mai sunt şanse. Dar noi nici nu ne gândim să pierdem acest meci, mergem să câştigăm”, a spus antrenorul roș-albaștrilor.

Teja nu crede că CFR Cluj se va mulţumi cu un rezultat de egalitate pentru a-şi conserva avansul de 3 puncte din clasament.

“Dan Petrescu este unul dintre cei mai buni antrenori din România. A demonstrat şi în ţară, dar şi în străinătate. Are o experienţă vastă, a fost un jucător extraordinar. Dar pe teren vor fi cei 11 jucători, depinde de ei, de motivaţia lor, nu va intra Dan Petrescu pe teren. Eu ştiu că pregăteşte foarte bine meciurile tari. Ţucudean e un jucător bun, un jucător de echipă naţională. E foarte eficient, era într-o formă extraordinară şi îmi pare rău pentru ce i s-a întâmplat. Cred că o să le lipsească, dar jocul nu depinde numai de un jucător. Sigur că CFR Cluj va juca la victorie, ce echipă nu îşi doreşte să câştige? Nu cred că există vreun antrenor sau un jucător care să intre pe teren şi să spună “Azi vreau să fac egal”. Mai ales că joacă acasă. Nu te poţi mulţumi cu egal, dacă aştepţi puţin poate nu obţii nimic. E clar că vor dori să câştige, acum depinde cum vor aborda partida. Şi jucătorii lor vor dori să demonstreze că sunt pe primul loc şi sunt campionii României. Nu cred că vor intra să facă egal, dar acum depinde dacă vor juca mai echilibrat sau mai riscant”, a afirmat el.

Accidentat la gamba dreaptă în partida cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Mihai Pintilii ar putea intra totuşi în partida de duminică. “Situaţia lui este una bună, vom vedea cum se simte şi azi la antrenament. Va face deplasarea cu noi. Deocamdată nu este 100%, dar cel târziu mâine dimineaţă vom decide dacă va juca sau nu. Însă el este sănătos din punct de vedere medical. Cu el se poate întâmpla orice, dar aşa cum îl ştiu ca motivaţie şi determinare, atât cât va putea să joace, va da 200%. În rest, Bălaşa este accidentat, Momcilovic la fel, iar Stan a fost operat la menisc”, a explicat antrenorul.

În ceea ce îl priveşte pe mijlocaşul Adrian Stoian, Teja a precizat: “Normal că e supărat. Un jucător când nu evoluează este supărat, e clar că fiecare îşi doreşte să intre şi să arate mult mai mult. Dar asta e situaţia, am un lot de 23-24 de jucători foarte buni, îmi pare rău să îi las în afara lotului sau pe banca de rezerve. Sunt alegerile mele, sunt deciziile mele, inspiraţia mea şi mă bucur că lucrez cu jucători profesionişti care au jucat la un nivel şi care înţeleg anumite lucruri”.

Ioan Hora (FCSB) – Suntem motivaţi pentru a aduce cele trei puncte la Bucureşti

“Suntem motivaţi pentru a aduce cele trei puncte la Bucureşti. Vom da totul pentru a câştiga acest meci important. CFR a demonstrat că este o echipă valoroasă, cu jucători puternici. Dar noi dacă vom fi bine fizic şi psihic la ora partidei, atunci eu sau Gnohere vom avea mai multe oportunităţi de a marca. Pentru că dacă mijlocaşii şi fundaşii sunt bine, atunci cu siguranţă noi vom avea şanse de a înscrie”, a spus el.

“De când am venit aici au fost multe voci, dar eu cred că până la urmă am reuşit să le temperez. Cred că am avut un început de an bun. Vom vedea la meciul ăsta dacă voi continua pe aceeaşi linie sau nu. Nu ţine numai de mine, ţine şi de colegii mei. Dacă ei îmi vor aduce mingea în faţa porţii atunci voi avea şanse de a înscrie. Dar nu sunt Messi să iau mingea de la mijlocul terenului, să driblez şi să dau gol”, a adăugat Hora.

Fost jucător la CFR Cluj, Ioan Hora susţine că nu are nimic de demonstrat în partida de duminică. “Nu am ce să demonstrez celor de la CFR Cluj. Cât timp am fost acolo au fost şi bune şi rele. Ce a fost a fost, acum privesc doar în faţă. E tricoul FCSB-ului pe care trebuie să îl apăr şi asta e o motivaţie în plus pentru mine”, a precizat atacantul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.