Iaşi: 3,8 milioane de lei-sumă prevăzută în proiectul de buget al municipiului reşedinţă, pentru vizita Papei Francisc

0 233

Suma de 3,8 milioane de lei a fost prevăzută în bugetul municipalităţii ieşene pentru vizita Papei Francisc, a anunţat joi primarul Mihai Chirica.

Potrivit acestuia, proiectul bugetului municipiului Iaşi, care este de 783 de milioane de lei, a fost lansat în dezbatere publică. Din aceşti bani, 295 milioane de lei vor fi alocaţi pentru dezvoltare, iar alte 5,8 milioane de lei vor merge spre fondul de rezervă, sumă care este mai mare decât în 2018.

“E un buget echilibrat, care vine să acopere toate necesităţile oraşului în limita posibilităţilor pe care le-am putut activa. Priorităţile principale sunt proiectele cu fonduri europene, infrastructura, mobilitatea, sănătatea, educaţia, şi susţinerea activităţilor în serviciile publice”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul a subliniat că în bugetul local sunt prinse sume pentru toate festivalurile culturale internaţionale, dar şi pentru dotarea şcolilor cu tehnologii moderne.

“Festivalul Internaţional al Educaţiei, Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere şi Festivalul Internaţional Pentru Publicul Tânăr sunt finanţate în totalitate. Desigur, partea de educaţie, inclusiv premierea elevilor olimpici. Am crescut suma necesară fondului de bursă. Sunt sume incluse pentru achiziţionarea de videoproiectoare în toate clasele din Iaşi şi computere”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Leave A Reply

Your email address will not be published.