Universitatea Craiova, protest față de LPF și televiziuni

0 223

Universitatea Craiova a lansat un nou protest față de vânzarea drepturilor TV în condiții care avantajează doar televiziunile. Motivul pentru care Știința este nemulțumită este programarea meciurilor din Liga 1 la ore târzii fără să se țină cont și de spectatorii care vin la meciuri. Deși numărul acestora este în scădere cei care conduc destinele fotbalului românesc nu au mișcat un deget pentru ca acest regres să înceteze.

Când programezi un meci la ora 21.30, iarna, pe frig, când suporterii trebuie să plece acasă după ora 23.30 când nu mai există mijloace de transport în comun asta înseamnă deja o lipsă de respect dar și bătaie de joc. Nu doar banii sunt importanți în această afacere în care sunt implicați și suporterii. Pe scurt, Craiova cere programarea meciurilor doar sâmbăta și duminica și la ore decente care să contribuie la creșterea numărului de spectatori pe stadion. Citiți mai jos scrisoarea clubului oltean.

Nouă ne pasă de fotbal. Vouă?

Da, Universitatea Craiova a votat împotriva vânzării drepturilor TV de către LPF în condițiile actuale de management al transmisiilor sportive din Liga I. Nu poți să te plângi de media mică de spectatori la meciurile din competiția internă, după care să programezi partide în zile de luni, iarna, la ora 21:30.

Nu doar că nu ne pasă de prezent, dar riscăm să ne omorâm și viitorul. Cum vor învăța copiii drumul stadionului, dacă majoritatea meciurilor se joacă la ore la care acei copii deja dorm? Cum să-i convingi chiar pe adulți să vină la stadion, când la ora terminării partidelor nu mai au transport în comun și unii vor merge ore întregi până acasă, unde deja trebuie să se pregătească pentru serviciul pe care îl vor începe în câteva ore?

Craiova este ultimul bastion din România al fotbalului jucat în condiții pe care ar trebui să le considerăm normale: cu peste 10.000 de oameni în tribune meci de meci. Dacă se va goli și „Oblemenco”, putem să plecăm acasă cu toții.

Universitatea Craiova luptă din răsputeri pentru ca meciurile de Liga I să se joace doar sâmbăta și duminica și cel târziu la ora 18:00, cu excepția etapelor disputate vara, când cea mai târzie oră acceptată ar trebui să fie, din punctul nostru de vedere, 20:30.

Le reamintim tuturor partenerilor noștri de la Ligă și televiziuni că fotbalul trebuie să aparțină suporterilor. Nu doar suporterilor Științei, ci tuturor suporterilor din țară, de la Craiova la Iași și de la Constanța la Cluj. Fotbalul adevărat se joacă și se vede pe stadion, nu pe un ecran rece și artificial. Și până la urmă cine s-ar uita la un meci fie și la televizor, dacă va vedea acolo imagini cu niște tribune triste și goale?

Nu le răpiți oamenilor până și fotbalul, domnilor! Este una dintre puținele bucurii care le-au mai rămas. #NouaNePasaDeFotbal. Vouă?

Leave A Reply

Your email address will not be published.