Franța nu mai are copaci suficient de înalți pentru a reconstrui acoperișul (catedralei) Notre-Dame așa cum era înainte de incendiu

Când Catedrala Notre-Dame va fi reconstruită, cu siguranță nu va arăta așa cum a fost

0 217

Asta pentru că Franța nu mai are copaci suficient de înalți pentru a-i face acoperișul așa cum era, a declarat Bertrand de Feydeau, vicepreședinte al grupului de conservare Fondation du Patrimoine.

“Va trebui să implementăm noi tehnologii care nu vor lăsa apariția catedralei așa cum o iubim”, a spus el în franceză.

Catedrala este lungă de 427 de metri, cu un acoperiș de 115 de metri. În timp ce fațada pe care vizitatorii o vedeau din naos – partea centrală a bisericii – era piatră, grinzile de deasupra ei erau lemne. Focul a început luni și a distrus cea mai mare parte a acoperișului.

Potrivit site-ului Notre-Dame, 1300 de copaci au fost tăiați pentru acoperiș între 1160 și 1170, iar mulți ar fi putut avea între 300 și 400 de ani la acea vreme.

De Feydeau a declarat pentru CNN că nu știe dacă există suficienți copaci în Europa care să corespundă descrierii a ceea ce ar fi fost necesar pentru a reconstrui acoperișul așa cum era. Fransylva, o federație care reprezintă producători privați de lemn în Franța, a cerut ca grinzi uriașe din lemn de stejar să fie folosite pentru refacerea Notre-Dame.

“Furnizorii de lemne doresc ca Forêt-charpente din Notre-Dame să fie reconstruiți cu stejari francezi, în conformitate cu tradițiile și calitatea primilor constructori”, a declarat Fransylva într-un comunicat de presă, folosind porecla cadrului, “pădurea, “așa cum a fost făcut din atâția copaci.

Groupama, o companie de asigurări, s-a oferit, de asemenea, să plătească 1300 de arbori pentru a reconstrui cadrul. Compania a spus că ar trebui să fie stejari din pădurile din Normandia, în conformitate cu construcția inițială.

Mechtild Rössler, directorul Centrului pentru Patrimoniu Mondial al UNESCO, a declarat, marți, lui Hilary Brueck, Business Insider, că catedrala ar trebui reconstruită așa cum a fost inițial.

“Vom folosi metode moderne, dar ar trebui să fie făcute după cărți”, a spus Rössler, care a adăugat că sunt foarte multe intervenții de făcut, detalii mici care necesită angajarea unor meseriași, experți în reconstrucție.

Alți experți au spus că, vazând focul de luni, lemnul nu ar fi o idee bună pentru reconstruirea acoperișului.

“Nu cred că vor folosi lemn. Ar trebui ca ei să folosească metal care este mult mai solid si rezistent la astfel de incidente”, a declarat Carlyn Malone, profesor de istorie de artă și arhitectură gotică la Universitatea din California de Sud.

Alternativele includ grinzi mai mici sau chiar un cadru metalic, deși fie vor fi “nepopulare pentru puritani”, a spus The Washington Post.

Leave A Reply

Your email address will not be published.