IGSU anunţă că, de Paşte, 5.100 de salvatori vor fi la datorie

0 267

Aceştia sunt dotaţi cu 3.000 de mijloace tehnice şi sunt pregătiți să intervină pentru acordarea ajutorului medical de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor.

Răspunsul la urgenţele medicale este asigurat prin intermediul celor peste 700 echipaje SMURD, din care 280 de echipaje încadrate de pompieri paramedici, 39 unităţi de terapie intensivă mobilă (8 specializate în tratament nou născuți), 44 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, 15 motociclete de prim ajutor și 325 autospeciale pentru descarcerare și alte urgențe.

Având în vedere că în această perioadă se înregistrează o creştere a traficului spre litoral, IGSU a dispus măsuri suplimentare de scădere a timpului de răspuns în această zona, prin dislocarea de forțe și mijloace pe Autostrada A2 și pe Autostrada A4.

De asemenea, pe Plajele din Mamaia și Vama Veche au fost amplasate echipaje de salvatori militari cu autospeciale de stingere, descarcerare și acordare a primului ajutor calificat.

Din cazuistica anilor trecuți s-a constatat că la slujbele de Înviere, situațiile de urgență au reprezentat cazuri de acordare a asistenței medicale de urgență.

În noaptea de Înviere vor fi operaționalizate și dislocate mai multe echipaje de intervenție la bisericile și mănăstirile unde este așteptat un număr mare de persoane.

Leave A Reply

Your email address will not be published.