Liga 1/CFR a învins o echipă a Craiovei apatică și a devenit campioană a României

0 170

CFR Cluj a câştigat din punct de vedere matematic al cincilea său titlu de campioană a României la fotbal, duminică seara, după ce a învins-o pe Universitatea Craiova cu scorul de 1-0 (1-0), pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”, în etapa a 9-a a fazei play-off a Ligii I, penultima a sezonului.

Argentinianul Juan Culio a marcat unicul gol al partidei (12 – penalty) şi care a decis soarta titlului cu numărul 101 din campionatul României.

CFR Cluj a început sezonul cu Edward Iordănescu pe banca tehnică, acesta a fost înlocuit repede cu Antonio Conceicao, Alin Minteuan a fost numit antrenor interimar în februarie, iar Dan Petrescu a preluat echipa în luna martie.

CFR, care devenea campioană şi cu un egal, a fost dominată de Universitatea în repriza secundă, oaspeţii ratând ocazii bune de gol prin Carlos Fortes, Alexandru Cicâldău (de două ori), Renato Kelic, Alexandru Mateiu şi Raul Baicu. Craiovenii au cerut şi penalty în min. 90+2 la o intervenţie în careu asupra lui Cristian Bărbuţ. Cea mai amuzantă fază din ultimile sezoane ale fotbalului românescu, exceptând dubla campioanei cu Dudelange s-a petrecut în finalul jocului. Fundașii ceferiști s-au chinuit în lanț să creeze culoare pentru atacanții olteni în vederea restabilirii egalității, un egal care convenea de minune ambelor formații. Emoția intensă dar și imprecizia jucătorilor olteni a făcut ca scorul final să rămână favorabil gazdelor.

Înaintea ultimei etape, CFR are cinci puncte în plus faţă de rivala FCSB.

FC CFR 1907 Cluj – Universitatea Craiova 1-0 (1-0), Stadion ”Dr. Constantin Rădulescu” – Cluj-Napoca

A marcat: Juan Culio (12 – penalty).

Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad); arbitri asistenţi: Octavian Şovre (Satu Mare), Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava); arbitru de rezervă: Marian Barbu (Făgăraş)

Observatori: Zoltan Szekely (Baia Mare) – CCA, Constantin Stătescu (Bucureşti) – LPF

Leave A Reply

Your email address will not be published.