Iranul este în alertă! SUA trimit 120.000 de soldați în Orientul Mijlociu

0 286

Pentagonul a prezentat Casei Albe şi CIA un plan pentru trimiterea a 120.000 de militari în Orientul Mijlociu în cazul în care Iranul atacă Armată americană sau îşi accelerează programul nuclear. Informația a fost dezvăluită de New York Times. Oficiali de rang înalt din Apărare i-au prezentat un plan militar actualizat lui Donald Trump care ia în considerare trimiterea a 120.000 de soldați în Orientul Mijlociu, în cazul în care Iranul atacă Armata americană sau îşi accelerează dezvoltarea programului de înarmare nucleară. După ce informația a fost publicată de New York Times, nici Casa Albă și nici Pentagonul nu au comentat detaliile.

Teheranul a anunţat Miercuri că suspendă aplicarea unora dintre angajamentele sale incluse în acordul semnat în Iulie 2015, la Viena, cu SUA, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania, document denunţat de Preşedintele american, Donald Trump, în urmă cu un an.

Iranul a făcut astfel cunoscut că a decis să nu-şi mai limiteze rezervele de apă grea şi uraniu îmbogăţit, revenind asupra restricţiilor asumate în acord. După retragerea SUA din acord, celelalte ţări au rămas părţi la acest pact. Acordul i-a permis Teheranului să obţină ridicarea unora dintre sancţiunile internaţionale, dar reintroducerea sancţiunilor americane afectează grav economia iraniană şi relaţiile comerciale cu celelalte ţări semnatare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.