Academica Clinceni a promovat în Liga 1 la fotbal

0 249

FC Academica Clinceni a învins dramatic, cu scorul de 2-1, partida disputată, vineri, pe teren propriu, în compania echipei FC Argeş, în penultima etapă a Ligii a II-a. Grație acestei victorii Academica şi-a asigurat promovarea în Liga I.

Pentru gazde au marcat Patriche ’81 şi Horşia ’90+2, în timp ce pentru FC Argeş a punctat Năstăsie ‘8.

În clasament, Academica are 84 de puncte şi nu mai poate pierde primele două locuri din clasament, cu o etapă înainte de final.

A fost un meci foarte greu, am luat gol repede, nu ne așteptam la asta. Mai credeam, chiar eram pe margine și mă încălzeam. Am egalat târziu, cu puțină șansă a venit și al doilea gol. Înseamnă foarte mult și pentru viitorul meu, mă bucur că prin golul meu am putut să promovăm. 

În principiu, rămân aici. Dacă noi am adus echipa aici, merităm să rămânem. Ne-a promis o primă de 10 mii de euro, acum depinde minute. Am reușim să o luăm. Contra Gaz Metanului vreau să dau gol, îmi place mult echipa și sper să joc“, a spus Robert Horșia la finalul partidei care a dus-o pe Acamedica Clinceni în Liga 1.

”Am obţinut licenţa fără probleme. Am primit hârtie oficială. Ni s-a dat şi acordul verbal că putem să jucăm pe stadionul nostru, cu condiţia să facem numărul de locuri, adică tribuna care este în lucru deja şi chestiile minore pe legea 4, adică turnicheţi funcţionali, pe care îi avem deja, camere, pe care le avem. Va trebui să mai facem o cameră anti-doping şi o sală de conferinţe pentru interviuri. Cam atât. La locurile pentru spectatori trebuie să mai facem undeva la 2.000. Până la începerea campionatului o să avem gata tribuna. Deja se lucrează la ea. Nu va fi cazul de variantă de rezervă pentru stadion (n.r. – cel de la Chiajna, care oricum nu primeşte aprobare dacă nu îşi schimbă terenul sintetic într-unul natural), pentru că o să îl facem pe al nostru. În primul an o să primim derogare pentru instalaţia de nocturnă şi de încălzire a gazonului. Noi, oricum, în acest an avem un proiect aprobat de CNI pentru dezvoltare şi facem stadionul şi mai frumos decât acum”, a spus Budeanu pentru ProSport.

”Academica Clinceni şi-a câştigat acest drept de a evolua în Liga 1 numai şi numai pe teren. Academica Clinceni are stadion, unul foarte cochet, chiar cu o bază de pregătire cum probabil puţine echipe din Liga 1 se pot lăuda. Avem patru terenuri de antrenament, dintre care două cu nocturnă, teren sintetic de dimensiuni mari şi el cu nocturnă, plus stadionul central. Odată cu terminarea tribunei la care se lucrează intens, stadionul va avea o capacitate de 4700 de locuri. Gazonul este unul impecabil, printre cele mai bune din ţară. Până la ora primului meciului din Liga 1, micile detalii legate de omologare vor fi în regula. Prin urmare, Academica Clinceni îşi va desfăşura meciurile pe propriul stadion”, a mai spus conducătorul echipei din Clinceni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.