Baraj Liga 1/ U Cluj – FC Hermannstadt 0-2 (0-0) Salutări pentru Sibiu!!!

0 208

FC Hermannstadt a făcut un pas important spre rămânerea pe prima scenă a fotbalului românesc, după ce a învins-o pe Universitatea Cluj cu scorul de 2-0 (0-0), duminică seara, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, în prima manşă a barajului pentru Liga I.

Sibienii s-au impus prin două goluri marcate în două minute, de Petrişor Petrescu (79), cu un şut de la circa 25 de metri, pe contraatac, şi de congolezul Juvhel Tsoumou (80), după o eroare a fundaşului Ionuţ Ursu.

”U”, care a terminat sezonul pe locul al treilea în liga secundă, şi-a creat situaţii de gol prin Dorin Goga (14, 25, 54) şi Nicolae Pîrvulescu (46), în timp ce sibienii au ratat prin Tsoumou (10, 66), Daniel Tătar (28, bară), Sergiu Popovici (73).

Oaspeţii, care au încheiat play-out-ul în Liga I pe antepenultimul loc, puteau primi un penalty în min. 36, la o intervenţie ratată a portarului Cosmin Dur-Bozoancă. Meciul s-a disputat în faţa a 25.664 spectatori, iar pe final a fost întrerupt câteva minute, după ce un spectator a pătruns pe teren.

Meciul retur va avea loc miercuri 12 iunie, la Sibiu, de la ora 18:00.

Reacții după meci:

”E o dublă manşă, nimeni nu şi-a dorit să rişte azi. Noi ne-am dorit să nu luăm gol, pentru că jucăm returul peste trei zile. Nu a fost un joc frumos, trebuie să recunoaştem, s-a jucat la rezultat. Ne-am dorit să nu luăm gol, am bătut 2-0, dar nu s-a jucat nimic. Ei nu au nimic de pierdut şi vor veni miercuri să dea totul la noi acasă, dar e un rezultat bun, nu trebuie să ne culcăm pe ureche. E de muncă miercuri. Nu suntem cu toţi sacii în căruţă”, a declarat Vasile Miriuță.

Incidente

În prelungirile meciului, la scorul de 0-2, un suporter al gazdelor a pătruns pe gazon. Fotbaliștii gazdelor au încercat să-l scoată din mâinile stewarzilor, moment în care alți suporteri clujeni au pătruns pe pista de atletism.  Jandarmii au ripostat cu gaze lacrimogene pentru a-i îndepărta pe fani, în timp ce ultrașii au aruncat cu scaune rupte din peluză.

Un jandarm a fost lovit în cap cu un scaun smul din peluză, a rămas întins pe pista de atletism și a fost urcat plin de sânge într-o ambulanță. Din primele informații obținute de Gazeta Sporturilor, starea lui e una stabilă.

FC Universitatea Cluj – FC Hermannstadt 0-2 (0-0), Cluj Arena – Cluj-Napoca

Au marcat: Petrişor Petrescu (79), Juvhel Tsoumou (80).

Arbitru: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti); arbitri asistenţi: Valentin Avram (Bucureşti), Marius Nicoară (Drobeta-Turnu Severin); arbitru de rezervă: Iulian Călin (Ştefăneşti/Argeş)

Observatori: Corneliu Fecioru (Bucureşti) – CCA, Felix Grigore (Bucureşti) – FRF

Leave A Reply

Your email address will not be published.