Moldova: Noul guvern condus de progresista Maia Sandu se va întruni luni în şedinţă

0 285

Noul guvern al Republicii Moldova condus de progresista Maia Sandu se va întruni luni şedinţă începând cu ora 11.00, informează Radio Chişinău şi Unimedia.

Şedinţa se va desfăşura la sediul parlamentului, a declarat Maia Sandu într-o conferinţă de presă. Ea nu a indicat de ce şedinţa guvernului se va desfăşura la parlament, dar se pare că miniştrii noului executiv nu au acces în sediul guvernului.

„Cu Maia Sandu nu am o problemă de comunicare. Am fost în aceeași echipă. Ne-am susținut și, în special, eu am susținut-o foarte mult în calitatea ei de ministru al Educației. Și cu bani de la Soros, apropo. Când am fost la el în apartament, la New York, m-a întrebat: „Cu ce pot să ajut. Uite, îți dau un milion de dolari”. Am zis: hai pentru educație. Și o parte s-au dus pentru specialiști, să ajute cu curricula la Ministerul Educației, și o parte s-a dus pentru clase moderne, pentru 11 sau 12 școli din Republica Moldova, selectate de către Fundația Soros”, a spus IURIE LEANCĂ, fost premier al Republicii Moldova.

Totodată, ea a precizat că o să meargă cu toţii mâine la guvern. Maia Sandu a mai spus că nu beneficiază, în calitate de premier, de serviciile de pază din partea SPPS, ceea ce reprezintă o încălcare a legii, iar referitor la declaraţiile şefului IGP, Alexandru Pînzari, că nu îl recunoaşte pe Andrei Năstase în calitate de ministru de interne, ea a spus că ar fi o sfidare la adresa ordinii de drept.

Totodată, Maia Sandu a acuzat Partidul Democrat, formaţiunea lui Vlad Plahotniuc, că ar dirija blocajul din instituţiile publice. Noul premier al Republicii Moldova a mai sus că a primit mesaje de susţinere din partea partenerilor externi. De precizat că Maia Sandu a boicotat referendumul pentru familia tradițională militând pentru drepturilor comunității LGBT.

Leave A Reply

Your email address will not be published.