De ce la români propaganda LGBT merge pe contrasens?

0 303

Mulți n-au înțeles ce vor să spună aceste fotografii. Ba unii le cred o blasfemie, o provocare, un atac. Să ne lămurim…

Un vechi principiu al propagandei LGBTIQ+ este acuzarea oponenților de ipocrizie. Mesajul este luat din galeria universală a mesajelor cu impact electoral-emoțional.

În cazul acesta, ei acuză lumea monahală/clericală că este ipocrită,deoarece,pe de o parte, propovaduiesc castitatea monahală (ținuta la partea de sus) iar pe de altă parte ei se comportă ca niște LGBT, fiind cuprinși de aceleași pofte carnale (lipsa de ținută la partea de jos). Evident, pe principiul “fă ce zice nu ce face popa”, ilustrat prin alegerea personajelor preponderent masculine.

Și ca treaba să fie și mai sugestivă, se mănâncă de pe icoana unui Iisus, sugestie a secularizării din Biserică (adică Iisus este folosit în scopuri lumești, materiale, instinctuale).

Acesta este deci mesajul: “Sunteți ipocriți, vă dați fecioare și sunteți homosexuali și folosiți lucrurile sfinte in sens mudan”.

Probabil că aici e și un fir de inspirație din cazul fostului episcop de la Huși.
Evident, este ales tipicul veșmântului ortodox,pentru că ortodocșii sunt cel mai mare ONG din țara asta,care încă susțin că homosexualitatea e păcat. De la catolici se așteaptă speranțe de “modernizare” (declarațiile Papei sunt,adeseori, răsucite după dorința propagandei,sunt deja enclave catolice care așteaptă mântuirea LGBTIQ+, iar lumea protestantă e deja convinsă că Iisus a acceptat/a fost LGBT..)

Părerea mea e că mesajul e greșit. Cei ce l-au ales comit o greșeală de strategie. Am mai spus-o. Nu poți merge pe contrasens. De ce?

Adică atunci când e vorba de LGBTIQ+, ni se spune că mândria lor trebuie respectată, tolerată, acceptată. Ca o zicere din Biblie.

Păi, dacă e așa, de ce nu e acceptabilă și în lumea clericilor, fix din aceleași motive? Adică la clerici de ce e “nasol” să fii LGBTI? Nu trebuie și ei respectați,tolerați,acceptați? Zic asta, vorba Sf. Pavel, după logica lor.

Pe afară, băieții au fost mai isteți. I-au luat pe clericii LGBT și i-au făcut “faruri de lumină”. Păi la noi de ce să fie invers? Luați-i frate,voi, și faceți-i capete de afiș. Ah, am uitat, de fapt marea problemă stă la învățătura ortodoxă…

Păi da, e dovedit că la noi învățătura se respectă. Cum e prins un cleric LGBT, cum e tras pe dreapta și rămâne fără amvon.

Tocmai pentru că popa nu trebuie doar să zică ci să și facă.

Dar, uitându-mă la votul stimulat prin ură și iraționalitate, s-ar putea ca impactul la mase să fie cel căutat: o revoltă morală contra învățăturilor Ortodoxe, motivată prin ipocrizia clerului.

Ceea ce…e iar greșit. Căci medicina rămâne bună, chiar dacă medicul greșește.

(Preot Eugen Tănăsescu)

Leave A Reply

Your email address will not be published.