(VIDEO) EURO 2019/Franța – România 0-0 și mergem în semifinale!!! Români de EURO!!!

0 318

Selecţionata României s-a calificat în premieră în semifinalele unui Campionatul European de fotbal Under-21, dar a obţinut şi biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, după ce a terminat la egalitate cu formaţia Franţei, 0-0, luni seara, în Grupa C a turneului din Italia şi San Marino, pe Stadionul ”Dino Manuzzi” din Cesena.

Cine ar fi crezut că putem câștiga grupa de la acest European și vom trimite acasă Anglia și Croația? Naționala lui Rădoi va juca împotriva Germaniei, pe 27 iunie, la Reggio Emilia.

Imnul Romaniei – inaintea partidei cu Franta

10 mii de români prezenți pe stadionul din Cesena și alte milioane din fața televizoarelor au intonat imnul alături de Echipa națională de fotbal a României#HaiRomania #Euro2019 #TVRSport #TVR1 #TVRHD

Gepostet von TVRSport am Montag, 24. Juni 2019

Cesena e oraș românesc! Ne-am convins încă o dată aseară când am luat la pas orașul. Cu cinci ore înaintea partidei, la fiecare colț vedeai oameni cu steaguri și eșarfe tricolore.

Par mai mulți ca la meciul cu Anglia și nu te înșeli. Când intri pe stadion, tribuna a doua și una dintre peluzele stadionului Dino Manuzzi sunt galbene. Și la tribuna 1, și la oficială, procentul e covârșitor în favoarea noastră. 70% români, 20% italieni și restul francezi. Sunt 10.000 de români, dacă nu mai mulți!

Fanii neutrii, italienii, au și ei o favorită, România. Trăiesc la intenistate maximă fiecare acțiune a lui Coman și compania, protestează mai tare ca ai noștri când bulgarul Kabakov nu dă penalty pentru noi la o împingere în careu asupra lui Cicâldău!
Nu văd lovitura de pedeapsă nici cei din camera VAR, jocul poate continua.

Cele două echipe se analizează, e un meci de șah, în care fiecare mutare e atent gândită.
Jucătorii ambelor echipe se mișcă parcă în oglindă, nimeni nu-și pierde omul din marcaj, ai noștri par lipiți cu super-glue de adversari.

Rus și Nedelcearu sunt un zid, Cicâldău mijlocașul box to box perfect. Pe flancuri, Manea și Boboc pendulează continuu între cele două careuri.
Pușcaș îi zguduie pe stoperii francezi la fiecare duel, câștigă tot și ține mingea la noi. Ianis încearcă să stea între linii pentru a primi în spațiile goale, în timp ce Coman face o risipă de efort incredibilă!

Nedelcu e ceas, dă diagonale desenate, în timp ce Olaru face un meci tactic foarte bun.
E pauză, e 0-0 rezultatul care duce ambele echipe în semifinale.

În tribune, italienii sunt cei mai încordați! Noi zâmbim!

E gataaaaa! Suntem în semifinale, iar la anul mergem la Tokyo!

Urmează încă 45 de minute, ne trebuie aceeași concentrare și determinare ca în prima parte, aceeași răutate din primele două partide.

Meciul nu are intensitatea partidelor cu Croația și Anglia, dar ce contează? E meci de calificare în semifinale, miza e uriașă pentru ambele echipe.

Rădoi îl schimbă pe Cicâldău, epuizat după atâtea sprinturi între cele careuri și-l introduce pe Băluță, omul lucid, mijlocașul cerebral care nu greșește deloc!

Jucătorii ambelor echipe sunt storși de energie, efortul, dar mai ales miza partidei lasă urme adânci. Nu se mai riscă deloc, doar Rus îi putea trimite pe francezi acasă, dar mingea trimisă cu capul, îl atinge pe un francez și trece agonizant pe lângă poarta lui Bernardoni.

Timpul trece, dar nu îndrăznim să ne gândim încă la calificare! Poate pentru că nu suntem învățați cu asemenea performanțe?

Acești fotbaliști minunați, această generație ne învață cum e să credem în orice, că niciun obiectiv nu e prea greu de atins! Acum e semifinala, dar de ce să nu credem mai mult, să nu vrem mai mult? Ei cred în ei, au demonstrat-o, iar pentru asta le MULȚUMIM!

(Echipa FRF)

Reacții după meci:

“Indiferent de adversarul din semifinale trebuie să continuăm povestea asta frumoasă. Am încercat să odihnim câţiva jucători azi. Suntem fericiţi că am încheiat grupa pe primul loc, aşa cum ne-am propus înainte de meciul cu Franţa. Nu ne-am propus doar să odihnim jucători, ci şi să avem prospeţime pentru a face presingul pe care ni l-am propus. Cred că am meritat acest punct pentru că în seara asta Franţa nu şi-a creat foarte multe ocazii de gol. Din punct de vedere tactic nu am fost surprins deloc de francezi. Ştiam şi poziţiile jucătorilor şi sistemul de joc.

E fabulos. Cred că oriunde ne-am duce în acest moment, indiferent de rezultat un stadion întreg ne va aplauda. Le mulţumim, sper că i-am făcut fericiţi chiar dacă nu am câştigat azi. Dar trebuie să rămână alături de noi pentru că am reuşit să terminăm primii această grupă şi nu e deloc uşor. Îi felicit pe jucători, îi felicit pe suporterii prezenţi, chiar dacă performanţa asta e puţin umbrită de doi dintre suporteri care au lovit-o pe soţia lui Cristian Manea în tribună”, a spus Rădoi la postul TVR 1.

Suntem în semifinalele EURO U21! România termină pe primul loc în grupa C și va întâlni Germania în drumul spre marea FINALĂ! Primele reacții după o CALIFICARE fantastică! LIVEBLOG 👉 bit.ly/2Kwr1el

Gepostet von Echipa națională de fotbal a României am Montag, 24. Juni 2019

Franța – România 0-0

FRANȚA: 23. Bernardorni – 2. Amian, 4. Konate, 5. Upamecano, 15. Sarr – 21. Ntcham, 6. Tousart (c), 10. Guendouzi, 20. Thouram (7. Del Castillo 84)- 11. Mateta, 12. Ikone (22. Reine-Adelaide 84) . Selecționer: Sylvain Ripoll
Rezerve: 1. Larsonneur , 16. Prevot – 3. Ballo-Toure, 8. Aouar, 9. Dembele, 13. Dagba, 18. Sissoko, 19. Caci

ROMÂNIA: 1. Radu (c) – 6. Manea, 5. Nedelcearu, 18. Rus, 2. Boboc – 16. Nedelcu, 17. Cicâldău (21. Băluță 59) – 22. Olaru (14. Dragomir 72), 10. Hagi, 7. Coman – 9. Pușcaș (11. Petre 83). Selecționer: Mirel Rădoi
Rezerve: 12. Căbuz, 23. Vlad – 3. Ștefan, 4. Pașcanu, 8. Man, 13. Grigore, 15. Ghiță, 19. Ivan, 20. Ciobanu

Leave A Reply

Your email address will not be published.