Honved Budapesta – Universitatea Craiova 0-0, în turul al doilea preliminar al Europa League

0 241

Universitatea Craiova a terminat la egalitate cu echipa maghiară Honved Budapesta, 0-0, joi seara, pe stadionul ETO Park din Gyor, în prima manşă a turului al doilea preliminar al Europa League la fotbal.

Universitatea a obţinut un rezultat dătător de speranţe, după un meci în care niciuna dintre echipe nu a riscat prea mult. Echipa din Bănie a avut prima ocazie, în min. 3, când Bărbuţ a şutat în plasa laterală.

În min. 17 a avut loc o ciocnire între Lovric şi Acka, în careul echipei craiovene, ambii jucători alegându-se cu râni la cap. Honved a fost periculoasă în min. 26, dar Mateiu a blocat providenţial şutul lui Batik, pentru ca un minut mai târziu Pigliacelli să respingă lovitura de cap a lui Ngog, fază la care Bancu s-a ales cu capul spart.

Universitatea, care a avut o posesie net superioară în acest meci, a început bine partea secundă şi Vătăjelu a ratat de două ori: mai întâi a luftat în 6 metri, la centrarea lui Roman (51), iar apoi şutul său de la 18 metri a trecut pe lângă (58).

Bărbuţ a ratat şi el o ocazie mare (72), şutând slab în braţele portarului, la centrarea lui Roman. Gazdele au riscat chiar mai puţin decât Universitatea şi a avut o singură situaţie notabilă în repriza a doua, prin Gazdag (80) al cărui şut a trecut prin faţa porţii. Craiovenii puteau da lovitura în final, dar Kelic (90+3) a reluat peste poartă din 5 metri.

Manşa secundă va avea loc pe 1 august, la Craiova. Universitatea Craiova, în cazul în care o va elimina pe Honved Budapesta, o va întâlni pe AEK Atena în turul al treilea preliminar, prima manşă fiind programată în Bănie, pe 8 august.

Reacții după meci:

Jucătorii sunt ok, dar nu este normal să se întâmple așa ceva. Nu vreau să fac un titlu de glorie din faptul că am reușit să facem 0-0. Trebuie să fim realiști și să ne gândim că adversarul care va veni la Craiova are două șanse din trei.

Meciurile astea trebuie să ne călească și să ne facă să tratăm meciurile din Europa altfel. Eu sunt nemulțumit și sunt consider că eram îndreptățiți să ne întoarcem cu trei puncte, după ocaziile pe care le-am avut. Kelic a ratat o ocazie mare în final”, a spus Marcel Popescu, la Digi Sport Special.

Honved Budapesta – Universitatea Craiova 0-0
Gyor, Stadion ETO Park
Europa League – turul al doilea preliminar (prima manşă)

Au evoluat echipele:

Honved: 1. Robi R. Lefkovits – 3. Eke Uzoma, 7. Bence Batik, 24. Djordje Kamber (căpitan), 25. Ivan Lovric (26. Macdonald Ngwa Niba, 75), 33.Tonci Kukoc – 6. Daniel Gazdag, 31. Barna Kesztyus, 23. Bence Bano-Szabo – 89. David Ngog (20. Dominik Cipf, 81), 40. Amadou Moutari (11. Vladislav Kulaci, 66). Antrenor: Giuseppe Sannino.

Rezerve neutilizate: 66. Attila Berla – 19. Mark Hegedus, 67. Tamas Egerszegi, 88. George Ikenne.

Universitatea: 13. Mirko Pigliacelli – 27. Ivan Martic, 26. Stephane Acka, 6. Renato Kelic, 11. Nicuşor Bancu (căpitan) – 10. Alexandru Cicâldău (23. Vasile Nicolae Constantin, 90+1), 8. Alexandru Mateiu, 14. Kamer Qaka (21. Antoni Ivanov, 65) – 22. Cristian Bărbuţ, 9. Carlos Manuel Dos Santos Fortes (7. Mihai Roman II, 46), 5. Bogdan Vătăjelu. Antrenor: Corneliu Papură.

Rezerve neutilizate: 1. Laurenţiu Popescu – 2. Tiago Ferreira, 3. Marius Briceag, 18. Ştefan Vlădoiu.

Arbitru: Kevin Clancy; arbitri asistenţi: Graeme Stewart, Sean Carr; al patrulea oficial: Euan Anderson (toţi din Scoţia)
Cartonaşe galbene: Bano-Szabo (23), Qaka (24), Bancu (45+8), Roman (62), Gazdag (84), Kelic (85).

Leave A Reply

Your email address will not be published.