Miliardarii care investesc în fotbalul francez

0 316

Pe lângă turism, fotbalul francez atrage o mulțime de oameni cu bani foarte mulți. Pasiunea pentru sport dar și o bună oportunitate pentru publicitate și faimă îi fac pe mulți dintre miliardarii lumii să sa oprească în Franța pentru investiții. Mai ales în fotbal. Achiziționarea OGC Nice de către proprietarul INEOS, Jim Ratcliffe, un miliardar englez, face ca această echipă să intre într-o nouă eră. Departe de a fi un caz izolat, Ligue 1 atrage din ce în ce mai mulți investitori înstăriți, gata să cumpere un club pentru plăcere sau să facă afaceri. Prezentarea celor mai bogați proprietari de Ligue 1.

7.Jean Michel Aulas – OL – 600 de milioane de euro

Jean-Michel Aulas, președintele Olympique Lyonnais . În fruntea OL din 1987, el are o avere estimată la 600 de milioane de euro. Un bărbat căruia totul îi reușește, a intrat în lumea afacerilor la 19 ani. Fondator al CEGID în 1983, și-a vândut compania profesionistă de editare de software pentru calculator în 2016 pentru aproape 580 milioane de euro. Dacă nu este cel mai bogat președinte al unui club din Liga 1, este probabil cel care ia cele mai ambițioase decizii, inclusiv construcția stadionului pe care joacă echipa sa.

6.Frank McCourt – Olimpique Marseille – 1 miliard euro

Președintele Olympique de Marseille de 3 ani, Frank Mccourt este un om de afaceri american a cărui avere este estimată la 1 miliard de euro. Moștenitor al imperiului familial fondat la sfârșitul secolului 19, a făcut multe afaceri foafte profitabile în domeniul imobiliar. Dar cea mai bună lovitură a sa, nativul din Boston a făcut-o în sport, vânzând echipa din Los Angeles, Dodgers (baseball) cu 2 miliarde de dolari după ce a cumpărat-o cu 430 de milioane cu 8 ani mai devreme.

5.Tamim ben Hamad Al Thani – PSG – 2,2 milliarde euro

Emirul Qatarului, Tamim bin Hamad Al Thani este președintele Paris Saint-Germain din 2012. Moștenitor al fostului emir, Hamad bin Khalifa al-Thani, averea lui este greu de evaluat și constă în multe active imobiliare, multe dintre ele deținute în Franța. Suficient pentru a juca Football Manager în viața reală cu PSG. Pentru a fi perfect fericit, rămâne ca echipa pe care o patronează el să câștige Liga Campionilor…

4. Gérard Lopez – Lille OSC – 4 miliarde de euro

Gerard Lopez este un om de afaceri cu o avere estimată la 4 miliarde de dolari. Mereu inspirat, a dat o reală lovitură financiară investind în Skype, când software-ul nu era încă monstrul pe care îl cunoaștem astăzi. O afacere bună care îi permite să-și vândă acțiunile către Ebay și să pună în valoare suma modestă de 4,1 miliarde de dolari. El este de asemenea, șeful Nekton, o companie specializată în strângerea de fonduri pentru proiecte de infrastructură petrolieră și produse brute și rafinate. Este cunoscut și pentru faptul că a creat Genii Capital (o firmă de consultanță financiară) și pentru că, fără prea mult succes, a preluat echipa Lotus F1.

3. Dmitri Rybolovlev – AS Monaco – 6 milliarde de euro

Dacă nu este cel mai cunoscut președinte al Ligii 1, președintele discret al AS Monaco, Dmitri Rybolovlev, omul de afaceri rus este deținătorul uneia dintre cele mai mari 150 de averi din lume cu 6 miliarde de euro. Șeful Uralkali, lider mondial în domeniul potasiului, și-a vândut acțiunile pentru 6,5 miliarde de dolari.

2. François Henri Pinault – Stade Rennais – 22.5 milliarde de euro

François Pinaul este unul dintre cei mai bogați proprietari de cluburi din lume. Grupul Pinault, redenumit acum Kering, deține mărci precum Gucci, Yves Saint Laurent și Balenciaga.

1. Jim Ratcliffe – OGC Nice – 23 miliarde de euro

Cea mai recentă investiție la un club din prima ligă franceză este a lui Jim Ratcliffe sau Sir Jim, un om de afaceri bogat a cărui avere este estimată la 23 de miliarde de euro. Unul dintre cei  mai bogați oameni din Marea Britanie. Președinte al companiei petrochimice Ineos, grupul său este cunoscut în special pentru echipa sa de ciclism Ineos, care tocmai a câștigat Turul Franței cu Egan Bernal. La 66 de ani, și fan al fotbalului, englezul vrea să facă din Nisa o forță a fotbalului francez …

Leave A Reply

Your email address will not be published.