11 motive pentru care FCSB nu mai înseamnă nimic!

0 385

3 antrenori în 7 etape. Să ai 4 semifinaliști de turneu final în lot și tu, patron, să pui antrenori pe Andone, Andronache și Vintilă. Fotbaliștii sunt neatrenați, joacă după ureche, nu există nici o direcție de joc, nu există nimic. Nu poți spera la infinit la o execuție individuală sau la o deviere norocoasă spre poartă. FCSB nu are identitate de joc și asta este dovada clară că această echipă nu are bancă tehnică ci doar o adunătură de oameni care execută ordinele venite din lojă.

Omul din Pipera folosește echipa ca pe o jucărie. El joacă Fotbal Manager în viața reală, având propria echipă. Umilirea antrenorilor, declarațiile publice în care a afirmat în dese rânduri că el face echipa, el dictează schimbările, el va urmări antrenamentele, au determinat jucătorii să aibă comportamente neadecvate. Tot mai mulți fotbaliști merg des la ”palat” pentru a vorbi cu patronul și a cerși locul de titular în primul ”11”. De aici rezultă haosul generalizat. Ultimul loc în prima ligă și eliminarea din Europa.

Rotirea fotbaliștilor pe posturi pe care nu au jucat niciodată. Atacanți transformați în mijlocași, mijlocași trimiși să fie fundași. Toți microbiștii știu asta. Această demență tehnică a contribuit la prăbușirea unei echipe care în anii trecuți reușea rezultate foarte bune în Europa.

Delirul mistic. Finanțatorul invocă permanent puterea divinității în ceea ce face el în fotbal. A adus la echipă un fel de antrenor care în loc să aducă luciditatea în jocul formației sale, se roagă și face mătănii pe marginea terenului. Este foarte bine să crezi în Dumnezeu, este bine să faci rugăciuni. Dumnezeu te ține sănătos dar nu îți dă nota 10 când tu nu ai deschis cartea niciodată. ”Dacă nu merge treaba înseamnă că Dumnezeu îmi dă un semn să mă las pentru că fotbalul este idolatrie”, spunea recent omul din Pipera.

Îndepărtarea lui Mihai Stoica prin deciziile halucinante ale finanțatorului. Era singurul om care putea asigura un echilibru între palatul toxic al lui Becali și echipă. Considerând că Stoica este un obstacol în calea planului său de a conduce singur echipa, patronul din Pipera a căutat pe toate căile să scape de MM. Lucru care i-a reușit. Deranjat de seria de declarații ilogice înainte și după o partidă oficială, directorul sportiv al FCSB a plecat de la conducerea echipei.

Declarații halucinante. Becali anunța echipa de start înainte de fiecare partidă lasând să se înțeleagă că el controlează totul la club. În repetate rânduri, fostul antrenor Nicolae Dică l-a rugat pe finanțator să nu mai anunțe echipa înainte de meciuri, rugăminți rămase fără rezultat. Total nepotrivită este și criticarea dură a jucătorilor după fiecare meci, retorică care culmina cu amenințarea rezilierii contractelor.

Eu fac schimbările. Din plictiseală sau megalomanie, Becali și-a făcut un prost obicei de a interveni în viața echipei în timpul meciurilor. ”Dacă mă enervează un jucător în timpul meciului eu trimit mesaj să fie schimbat” spunea Becali de curând. Ba mai mult, angajarea unui tehnician presupune și acceptarea acestui capriciu al patronului. Becali se implică și în alcătuirea primei echipe sugerând antrenorului cine să joace titular și mai ales pe ce post să joace. De aici rezultă haosul incredibil din timpul unei partide. În plus, setea de nestăvilit a patronului de a face bani, bani cât mai mulți a falimentat echipa din punct de vedere al jocului. Tineri cu orice preț. În Europa însă este greu să joci cu fotbaliști neexperimentați. Portarii Cojocaru și Vlad au ruinat speranțele europene ale roș-albaștrilor în două rânduri.

Tot mai multe voci acuză faptul că aducerea lui Alexandru Tudor la echipă pentru că este religios ”și are rugăciunea mai puternică” l-a dereglat și mai mult pe Gigi Becali. Robul lui Dumnezeu din Pipera a lăsat orice fel de logică la o parte și a început să vorbească folosind tot mai des expresii din cărțile sfinte. Se crede stăpân iar ceilalți de lângă el sunt slujitori. De aici a rezultat o creștere și mai mare a dorinței de a controla totul la club. Elocventă este imaginea de la prezentarea lui Bogdan Argeș Vintilă ca antrenor principal. Tudor, în stânga stăpânului, împrăștiat pe un jilț, cu o expresie care nu spune nimic. Tudor nu a scos un cuvânt la acea conferință de presă. Pe lângă Luțu, omul din Pipera și-a mai luat un aghiotant. Delir…

Narcis Răducan nu a fost adus la echipă pentru că este un om valoros în fotbal. Eșecurile sale de conducător la Astra sau Viitorul dar și goana sa după comisioane l-au ținut departe de proiecte serioase. În schimb a găsit refugiu la FCSB. De ce? Simplu. Aflat în conflict cu Mihai Stoica care îi reproșa frecvent derapajele, Becali l-a adus pe Narcis doar pentru dorința de a se răzbuna. Cu atât mai mult cu cât relațiile dintre Răducan și MM erau tensionate. Pe principiul, ”lasă că îți arăt eu ție”! Fostul conducător de la Pandurii, Astra sau Viitorul are un rol de decor la FCSB pentru că acolo, tot, dar absolut tot, face Becali la sfatul nemărginit la lui Alexandru Tudor.

Jucători aduși fără logică. Salomao, Mutinho, Crețu, Gikiewicz, Bozhidar Ciorbadjiski, Andrei Marc sunt doar o parte dintre jucătorii aduși la repezeală, doar ca să fie lotul bine pus la punct numeric. Deși a primit în repetate rânduri semnale că achizițiile pregătite nu sunt de valoarea și pretențiile echipei, Becali s-a încăpățânat și i-a adus totuși în curtea sa. Rezultatul? Se vede atât în clasament cât și în Europa. Acum, a declarat că le va rezilia contractele…Profesionist, nu?

Posesie, posesie, posesie…O altă demență a patronului. Ca să faci posesie ai nevoie de jucători de calitate, fotbaliști cu staif. Meciul cu portughezii a arătat în multe momente imagini halucinante cu fotbaliștii ai FCSB încercând să paseze la marginea careului de 16 metri cu atitudinea unor juniori cuprinși de frică. Când vezi că ești sufocat de presing schimbă tactica și scapă de situațiile penibile. Însă, dorința patronului a fost mai mare decât logica. Nu poți juca un 4-3-3 cu fotbaliștii pe care îi ai acum la dispoziție. Cu o apărare rarefiată, cu flancuri inexistente și mai ales cu un om pe bancă cu rol de decor, de antrenor, FCSB a mers în Portugalia ca victimă sigură.

Pentru FCSB nu a mai rămas acum decât campionatul unde și acolo stă pe un butori cu pulbere. Până când patronul nu își dă seama că el însuși este virusul care dereglează echipa, roș-albaștri vor avea un viitor din ce în ce mai sumbru. Și zău că ar fi păcat, măcar și pentru zecile de mii de suporteri care încă mai sunt alături de această echipă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.