La Giurgiu se ca construi unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa

0 271

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău a anunțat recent că la Giurgiu se sa construi unul dintre cele mai mari aeroporturi private din Europa. Investiția va fi realizată de o companie din Emiratele Arabe, o contribuție la acest proiect urmând să aibă și Guvernul României. Aeroportul ar putea fi dat în folosiință peste 5 ani și se va întinde pe o suprafață de 2.400 de hectare.

 “Săptămâna aceasta am avut o întâlnire, alături de premierul Viorica Dăncilă, cu reprezentanţii companiei ce se va ocupa de construcţia aeroportului privat de la Giurgiu. În octombrie ar putea începe lucrările la Aeroportul Constantin Brâncuşi ce se va întinde pe 2.500 de hectare. Este un aeroport privat, iar Ministerul Economiei, alături de alte multe ministere, îşi vor aduce contribuţia la această investiţie. Instituţia pe care o conduc va contribui la construirea unei staţii de putere de 350 de megawati. Se vor implica şi firme româneşti, dar, de asemenea, şi autorităţile judeţene ar putea avea o contribuţie. Aeroportul va fi şi pentru pasageri şi pentru marfă”, spune ministrul Economiei.

Ministrul economiei susține că aeroportul de la Giurgiu va fi unul dintre cele mai mari din Europa, cu o “importanţa uriaşă” pentru economia judeţului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.