(VIDEO) România câștigă titlul European la tenis de masă

0 268

Selecţionata feminină a României a cucerit medaliile de aur la Campionatele Europene de tenis de masă pe echipe de la Nantes (Franţa), duminică, după ce a învins Portugalia cu scorul de 3-0 în finală.

Finala: România – Portugalia 3-0!

Bernadette Szocs – Jieni Shao 3-2 (11-7, 8-11, 6-11, 11-7, 11-6)
Daniela Dodean Monteiro – Fu Yu 3-2 (7-11, 11-8, 11-9, 6-11, 11-3)
Eliza Samara – Leila Oliveira 3-0 (11-6)

Președintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, după victoria istorică de la Nantes: “În sportul nostru, când sunt aşa de strânse meciurile şi jucăm la vârf, mereu suferim cu inima. Dar şi lucrurile le facem cu inima. Le felicit pe fete, pe domnul antrenor Viorel Filimon, pe staff-ul care a stat în spatele acestui rezultat. Le mulţumesc celor care ne-au încurajat de fiecare dată şi trebuie să o spun că e a doua oară consecutiv când câştigăm acest titlu, am arătat că suntem cei mai buni din Europa şi suntem pregătiţi de medalie la Jocurile Olimpice. Le mulţumum cluburilor, acesta e drumul înaltei performanţe”.

Președintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, după victoria istorică de la Nantes

🗣️🏓🇷🇴 Președintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, după victoria istorică de la Nantes: "Îm sportul nostru, când sunt aşa de strânse meciurile şi jucăm la vârf, mereu suferim cu inima. Dar şi lucrurile le facem cu inima. Le felicit pe fete, pe domnul antrenor Viorel Filimon, pe staff-ul care a stat în spatele acestui rezultat. Le mulţumesc celor care ne-au încurajat de fiecare dată şi trebuie să o spun că e a doua oară consecutiv când câştigăm acest titlu, am arătat că suntem cei mai buni din Europa şi suntem pregătiţi de medalie la Jocurile Olimpice. Le mulţumum cluburilor, acesta e drumul înaltei performanţe".🥇VIDEO👇👇👇#hairomania #servimpentruistorie

Gepostet von Federația Română de Tenis de Masă am Sonntag, 8. September 2019

România şi-a trecut în palmares al cincilea său titlu continental, după cele din 1992, 2002, 2005 şi 2017.

Echipa antrenată de Viorel Filimon a reuşit să se impună în minimum de meciuri în faţa Portugaliei, punctele fiind aduse de Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro şi de Elizabeta Samara. Din lotul României la competiţia de la Nantes au mai făcut parte Adina Diaconu şi Irina Ciobanu.

Bernadette Szocs, cea mai bună jucătoare română a momentului, a învins-o în primul meci pe Jieni Shao cu scorul de 3-2 (11-7, 8-11, 6-11, 11-7, 11-6), revenind de la 1-2 la seturi.

Al doilea punct, poate cel mai important, a fost adus de Daniela Dodean (căsătorită cu portughezul Joao Monteiro) a dispus de cea mai valoroasă jucătoare a echipei portugheze, Yu Fu, medaliată cu aur la Jocurile Europene de la Minsk, anul acesta, şi vicecampioană europeană în 2016, cu scorul de 3-2 (7-11, 11-8, 11-9, 6-11, 11-3).

În ultimul meci, Eliza Samara, campioană europeană la individual în 2015, a trecut de Leila Oliveira cu scorul de 3-0 (11-9, 11-7, 11-6).

La Jocurile Europene din acest an, România a obţinut medaliile de argint, după ce a pierdut finala cu Germania.

Leave A Reply

Your email address will not be published.