Cod portocaliu de vijelii în 4 judeţe până luni seara; Cod galben de averse şi descărcări electrice în 6 judeţe

0 278

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic cu rafale de peste 80 – 90 de kilometri/oră, valabilă pe parcursul acestei zile în patru judeţe din vestul ţării, dar şi un Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru şase judeţe din nord-vestul ţării, care va fi în vigoare până marţi dimineaţa.

Potrivit meteorologilor, luni, între orele 15:00 şi 21:00, în judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare, vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafale de peste 80 – 90 km/h şi vijelii.

Trecător şi pe arii restrânse, intensificări ale vântului se vor semnala în prima parte a zilei şi în judeţul Caraş-Severin.

Pe de altă parte, de luni, de la ora 11:00, până marţi, la ora 3:00, instabilitatea atmosferică se va accentua în Banat, Crişana, Maramureş şi în vestul şi nord-vestul Transilvaniei. Vor fi intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat grindină.

Rafalele vântului vor depăşi 60 – 75 km/h, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20 – 25 l/mp şi izolat 40 l/mp. Judeţele atenţionate total sau parţial sunt: Maramureş, Sălaj, Cluj, Alba, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Astfel de fenomene se vor semnala după-amiaza şi noaptea şi în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse şi în intervale mai scurte de timp, avertizează meteorologii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.