De ce nu ne poate proteja scutul de la Deveselu de rachetele rusești ?

0 379

1. Scutul antibalistic american amplasat la Deveselu- România este un complex AEGIS cu baza la sol si se compune dintr-un radar AN/SPY-1D de descoperire, urmarire a tintelor si dirijare a rachetelor si un sistem de lansare,compus din celule verticale de tip Mk-41 VLS. Întregul echipament a fost luat de pe un distrugător american. De la Deveselu se pot lansa simultan, pe lângă rachetele anti-balistice RIM-161/Standard Missile – 3/1b, rachete AA, rachete anti-navă, rachete antisubmarin, dar și rachete de croaziera Tomahawk, echipate cu focos nuclear.

2. În ipoteza că Rusia este atacată cu rachete nucleare de la Deveselu, așa cum o afirmă liderii ei, ea este obligată să riposteze nuclear și va lovi teritoriul statului care găzduiește instalația agresoare, adică România.

3. Poate scutul de la Deveselu să doboare măcar o singură rachetă rusească ? Odată cu intrarea în raza de acțiune a scutului de la Deveselu, echipamentul ”Terek”, de pe rachetele balistice nucleare rusești, lansează ținte false. Aceste dispozitive reproduc în infraroșu ”amprenta” focoaselor individuale care intră în atmosferă, obligând rachetele americane anti-rachetă să alerge după zeci de ținte false. Rachetele rusești mai sunt echipate cu generatorul de microunde numit ”Atropus”, utilizat pentru înșelarea senzorilor rachetelor antibalistice dar și a radarele de detectare și dirijare a lor.

4. Prin neutralizarea scutului de la Deveselu, SUA nu pierde mai nimic, întrucât dispune de 104 nave de luptă pe care sunt montate instalații identice cu cea de la Deveselu.

5. Cât ar putea pierde România datorită amplasării scutului de la Deveselu ? Vedeți în simularea din imaginea atașată, în care o rachetă balistică rusească lovește nuclear capitala României.

(Valentin Vasilescu)

Leave A Reply

Your email address will not be published.