Cazul Arabia Saudită / Forțele Aeriene din Yemen antrenate de armata SUA!

0 370

1. După 11 septembrie 2001, Abdullah Saleh, președintele Yemenului și-a declarat sprijinul pentru George Bush în războiul împotriva terorismului. America a ofert Yemenului un generos sprijin militar. SUA a antrenat în special forțele aeriene yemenite, în școlile militare americane, a livrat muniții și tehnică de luptă. Yemenul a primit 8 avioane de transport ( din care 2 C-130 Hercules), 14 avioane de vânătoare F-5E. Yemenul a primit alte 26 elicoptere de lupta ( printre care și UH-1H ). Așadar, militarii din Yemen nu sunt niște „desculți” cum au fost prezentați de presa occidentală.

2. Pe 7 iulie, în prezența ministrului Apararii, generalul maior Mohammed Nasser, rebelii Houthi au prezentat noile sisteme de arme, fabricate local.
A fost vorba de racheta de croazieră Quds-1 ( foto 1 ), racheta balistică tactica Badir-F și dronele propulsate cu motoare cu piston Samad-1, Samad-3 ( foto 2 ), Qasef-2K. În poză se observă atașarea unui rezervor conformal, ca o cocoașă, pentru mărirea razei de acțiune.

3. Se știe că o mare parte a rachetelor de croazieră folosesc pentru propulsie APU, un mic motor cu reacție folosit de avioanele de transport și de elicoptere pentru generarea de curent, atunci când motoarele sunt oprite. Și pentru pornirea motoarelor în absența unei surse de pornire de aerodrom. Yemeniti au elicoptere americane și au montat APU acestora pe rachetele lor de croazieră, așa cum au făcut-o multe state în privința dronelor ținte pentru verificarea capacității de doborâre a sistemelor lor AA ( vezi foto 3 ). Lansarea și accelerarea se face cu un motor rachetă cu combustibil solid. Motorul de marș APU cântărește 20 kg, are un consum specific de 0.7-3.12 l/min și asigură o viteză de 650-800 km/h. Cu un rezervor de 250-300 l, racheta de croazieră poate lovi rafinăriile saudite.

4. Cel mai interesat mi se pare faptul că în timpul atacului cu drone, Arabia Saudită avea în aer un avion SAAB de tip radar zburător AEW, care ar fi putut depista țintele inamice. Numai că acesta a patrula exact în partea opusă, la granița cu Irakului și golful Persic ( vezi foto 4 ).

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.