Meciul România – Norvegia va bate recordul UEFA

0 288

Meciul România – Norvegia va bate recordul de spectatori la un meci pe care UEFA l-a declarat “cu porţile închise”. Potrivit articolului 73.h din Regulamentul Disciplinar al forului european, la meciurile “cu porţile închise” pot asista gratuit “copii cu vârsta de până la 14 ani (însoţiţi în mod corespunzător) din şcoli şi/sau academii de fotbal”.

Până la ora 21.00, erau înscrişi 26.414 copii sub 14 ani şi însoţitori pentru a susţine naţionala de pe stadion.

Recordul UEFA datează de luna trecută, când, la partida Partizan Belgrad – AZ Alkmaar, din Europa League, au fost 22.000 de copii sub 14 ani şi însoţitorii lor.

La 20 septembrie, Federaţia Română de Fotbal a fost informată cu privire la decizia luată de Comisia de Disciplină a UEFA în urma rapoartelor întocmite la partidele România – Spania şi România – Malta, din preliminariile Euro-2020, disputate la 5 şi 8 septembrie, pe Arena Naţională din Bucureşti, respectiv Stadionul Ilie Oană, din Ploieşti.

Astfel, FRF a fost sancţionată cu plata a 83.000 de euro pentru scandările rasiste ale suporterilor, folosirea de materiale pirotehnice, aruncarea de obiecte în suprafaţa de joc şi pătrunderea spectatorilor pe gazon.

În plus, următorul joc de pe teren propriu din preliminariile Euro-2020, România – Norvegia, din 15 octombrie, programat tot pe Arena Naţională, se va disputa cu porţile închise.

De asemenea, timp de un an, Federaţia Română de Fotbal se va afla sub atenta supraveghere a forului de la Nyon şi, în cazul în care incidentele se vor repeta, încă un meci va fi disputat cu porţile închise.

România a mai evoluat fără spectatori în grupa de Liga Naţiunilor, anul trecut, în duelul cu Muntenegru de la Ploieşti, ca urmare a unei sancţiuni primite în preliminariile Euro-2016, şi împotriva Lituaniei, tot pe Stadionul Ilie Oană.

Leave A Reply

Your email address will not be published.