Trump anunţă un acord parţial “foarte important” cu China

0 258

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat că Statele Unite şi China au ajuns la un acord comercial parţial “foarte important” ale cărui detalii concrete nu sunt deocamdată disponibile.

“Am ajuns la un acord foarte important de fază 1”, a spus preşedintele american presei după o întâlnire cu principalul negociator chinez, Liu He. Această fază 1, potrivit lui Trump, include achiziţionarea de bunuri agricole, dar şi elemente care ţin de proprietatea intelectuală, serviciile financiare şi o secţiune despre cursul de schimb.

Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, care a participat la reuniunea din Biroul Oval, a afirmat că Statele Unite renunţă la majorarea taxelor vamale pentru bunuri de 250 de miliarde de dolari importate din China, care urma să crească de la 25% la 30% pe 15 octombrie.

La rândul său, negociatorul chinez a vorbit despre “progrese substanţiale în numeroase domenii”. “Suntem mulţumiţi”, a adăugat Liu He, lăsând să se înţeleagă că discuţiile vor continua.

Potrivit reprezentantului american pentru comerţ, Robert Lighthizer, preşedintele Donald Trump nu a luat nicio decizie legată de taxele vamale care trebuie să intre în vigoare în decembrie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.