Aproximativ 165.000 de creștini sunt așteptați să meargă în Israel de sărbătoarea Nașterii Domnului

0 274

Aproximativ 165.000 de creștini vor merge în Israel pentru a celebra sărbătoarea Nașterii Domnului. La o distanţă de zece kilometri de Ierusalim se află biserica ridicată pe locul peșterii în care S-a născut Mântuitorul Iisus Hristos.

Biserica „Naşterea Domnului” din Betleem este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj ale creştinătăţii. Atât în ajunul cât și în zilele de Crăciun, pelerinii vor avea asigurat transportul gratuit de la Ierusalim spre Betleem.

În anul 2012 Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură a înscris întregul ansamblu al Bisericii Naşterii Domnului din Bethleem în Patrimoniul cultural mondial, acesta fiind primul obiectiv palestinian înscris pe lista celor mai importante monumente din întreaga lume.

Biserica Nașterii Domnului

Construcția inițială care datează din perioada 326 – 339  a fost realizată la inițiativa Sfinților Împărați Constantin și Elena. Biserica actuală a fost construită de împăratul Justinian în 530. În timpul cruciadelor, între 1165 și 1169, interiorul bisericii a fost redecorat în întregime. Din 1852 Complexul Bisericii Nașterii din Betleem este administrat de romano-catolici şi de ortodocşi (Patriarhia de Ierusalim şi Biserica Apostolică Armeană).

Leave A Reply

Your email address will not be published.