Kremlin: Niciun „progres important” nu a fost făcut la ”summitul Normandiei”

0 253

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitry Peskov, a menționat că discuțiile din formatul ”Normandia Patru” au fost reluate după o pauză îndelungată.

Summitul de la Paris din Normandia Patru s-a încheiat fără o rezolvare crucială, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

„Da”, a spus Peskov atunci când a fost întrebat dacă discuțiile din Normandia Patru au fost reluate după o pauză îndelungată. “S-a realizat un progres uluitor? Nu, nu s-a realizat”, a adăugat el.

Pe 9 decembrie a avut loc summit-ul ”Normandy Four”, pentru prima dată după o pauză de trei ani. Președinții Vladimir Putin, Emmanuel Macron, Vladimir Zelensky și cancelarul german Angela Merkel s-au reunit în Palatul Elysee pentru a discuta modalitățile de soluționare a conflictului din Donbass. Discuțiile care au durat mai bine de șapte ore au condus la un document final care cuprinde o serie de acorduri concrete.

Printre rezultatele scontate ale summitului se număra un acord pentru schimbul de prizonieri de război din Donbass. De asemenea, participanții la reuniune au cerut o încetare totală și cuprinzătoare a focului până la sfârșitul anului 2019 și au convenit să susțină un acord în cadrul Grupului de contact privind soluționarea politică din  estul Ucrainei cu privire la trei secțiuni suplimentare de dezafectare a forțelor și armelor în zona de conflict până sfârșitul la sfârșitul lunii martie a anului viitor.

Iurie Catruc

Leave A Reply

Your email address will not be published.