Miliardarul Roman Abramovici, cele mai multe apariții în mass media occidentală

0 291

Miliardarul Roman Abramovici a depășit un rating al celor mai cunoscuți oameni de afaceri ruși în ceea ce privește menționarea în mass-media în limba engleză în 2019. Abramovici este urmat de oamenii de afaceri Oleg Deripaska și Mikhail Fridman, potrivit sondajului realizat de LexisNexis Rusia.

Mass-media s-a referit la Abramovici de  9684 de ori în 2019. Principalele articole în care s-a scris despre miliardarul rus s-au referit la fotbal, Abramovici fiind propietarul clubului londonez Chelsea. Magnatul Oleg Deripaska a fost menționat în 4.735 de ori în mass-media iar fondatorul Alfa Group, Mikhail Fridman, a fost menționat de 2.894 de ori în presa străină.  “Numărul total de articole care menționează Abramovici, Deripaska și Fridman este mai mare decât cifra pentru toți ceilalți 20 de participanți luați în cacul la acest sondaj”, spune compania.

CEO-ul Lukoil, Vagit Alekperov, omul de afaceri Viktor Vekselberg, fondatorul VKontakte și Telegram, Pavel Durov, omul de afaceri Mikhail Prokhorov, CEO-ul Novatek, Leonid Mikhelson și Yuri Milner, au avut peste 1.000 de apariții în media occidentală.  Urmează în top oamenii de afaceri Alisher Usmanov, Pyotr Kondrashev, Arkady Volozh, Igor Makarov, Vladimir Potanin, Dmitry Rybolovlev, Evgeni Kaspersky, Oleg Tinkov, Iskander Makhmudov, Vladimir Lisin și Roman Trotsenko. Experții LexisNexis Rusia au studiat menționarea a 98 de oameni de afaceri ruși incluși în topul  miliardarilor Forbes 2019 cu apariții frecvente în publicațiile internaționale..

Iurie Catruc

Leave A Reply

Your email address will not be published.