Două trenuri au deraiat la Ploieşti, persoanele rănite primesc îngrijiri medicale la faţa locului

0 366

Numărul persoanelor rănite în urma ciocnirii a două trenuri în gara Ploieşti triaj a crescut la 11, dintre care una va fi transportată la spital cu elicopterul, informează ISU Prahova.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de salvare care au făcut triajul persoanelor implicate în accident.

“Alte 20 de persoane aflate în tren au fost evaluate la faţa locului şi nu necesită transport la spital”, precizează ISU Prahova.


Persoanele rănite, miercuri, în urma ciocnirii a două trenuri în gara Ploieşti triaj sunt evaluate medical la faţa locului, iar 18 persoane care nu au fost rănite au fost direcţionate către sala de aşteptare, informează ISU Prahova.

“Ambulanţele se deplasează pedestru către locul evenimentului. Toate cele şase victime sunt evaluate medical şi 18 care nu au nevoie de asistenţă medicală au fost direcţionate către sala de aşteptare. S-a realizat un punct de triaj pentru victime. Datele referitoare la victime se pot modifica”, precizează ISU Prahova.

Mai multe echipe de salvare, printre care 20 de ambulanţe, un elicopter, un echipaj de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN), dar şi echipaje SMURD şi autospeciale de stingere, au fost trimise în staţia CFR Ploieşti triaj. Imediat după incident au fost anunţate cinci victime, trei călători şi doi mecanici. Nicio persoană nu este grav rănită.

Conform IPJ Prahova, un tren marfar se pare că a depăşit semnalul de oprire şi a intrat în coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploieşti Sud – Bucureşti. ISU Prahova anunţă că trenul de marfă transporta zahăr.


Zece persoane vor fi transportate la spital, dintre care una cu elicopterul, după ce, miercuri, două trenuri s-au ciocnit în gara Ploieşti triaj, informează ISU Prahova.

Numărul persoanelor rănite a crescut, iniţial fiind anunţate cinci, doi mecanici şi trei pasageri. Persoanele rănite au fost evaluate medical la faţa locului, iar cei care nu au fost răniţi au fost direcţionaţi către sala de aşteptare.

Mai multe echipe de salvare, printre care 20 de ambulanţe, un elicopter, un echipaj de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN), dar şi echipaje SMURD şi autospeciale de stingere, au fost trimise în staţia CFR Ploieşti triaj.


Ciocnire între un tren de călători și un tren de marfă

Astăzi, 18 decembrie 2019, în jurul orei 15:45, între stațiie Ploiești Sud – Ploiești Triaj, trenul Regio 5008 Buzău – Ploiești Sud – București Nord a fost lovit frontal de un tren de marfă al unui operator feroviar privat.

În momentul impactului, trenul de călători avea o viteză de circa 20 km/h, fiind inițiate procedurile de oprire în stația Ploiești Triaj.

Trenul era format din cuplu de 4 vagoane etajate și avea la bord circa 50 de călători.

Din primele informații, în urma impactului au fost rănite 5 persoane, dintre care 3 pasageri, mecanicul de locomotivă și șeful de tren. Numărul persoanelor afectate este variabil în funcție de evaluările personalului medical aflat la fața locului.

Traficul este întreurpt pe distanța Ploiești Sud – Ploiești Triaj și se circulă pe rută deviată.

Călătorii de la trenul Regio 5008 vor fi preluați către destinație din stație cu trenul Regio 3008.

Sunt estimate întârzieri de peste 50 de minute.

Organele de cercetare aflate la fața locului vor analiza cauzele care au condus la producerea acestui eveniment.

Leave A Reply

Your email address will not be published.