(VIDEO) Încă un motiv ca Erdogan să prefere, pe termen lung, prietenia Rusiei în locul celei cu SUA!

0 273

La 8 ianuarie, președintele rus Vladimir Putin și președintele turc Recep Tayyip Erdogan au lansat conducta offshore TurkStream, care va livra gaz din Rusia în Turcia și mai departe către statele din sudul Europei.

Conducta, de 930 km, care traversează  Marea Neagră a devenit operațională și a fost inaugurată de cei doi lideri în cadrul unei ceremonii speciale.Capacitatea conductei este de 31,5 miliarde de metri cubi. Conducta, cu două căi, furnizează Turciei gaz natural dar și în sudul și sud-estul Europei.

Conducta de gaze naturale TurkStream a fost creată ca o alternativă la conducta South Stream deoarece, în 2014, Bulgaria a abandonat proiectul din cauza presiunii americane.Ceremonia a avut loc după întâlnirea față în față dintre președinții turc și rus, în timpul căreia au discutat o serie de subiecte, inclusiv conflictul SUA-Iran, situația din Libia și din Siria.

“Toți cei prezenți la ceremonia oficială de lansare a noii magistrale de gaz sunt martorii unui eveniment important nu doar pentru Rusia și Turcia,  dar și pentru statele din Europa de Sud,  pentru tot continentul european”,  a spus președintele rus.

De asemenea, el a subliniat că realizarea cu succes a proiectului Turkish Stream demonstrează o dată în plus că parteneriatul strategic ruso-turc înregistrează niște rezultate importante și vizibile.

Leave A Reply

Your email address will not be published.