Ce au țintit rachetele iraniene ?

0 352

(Foto 1– locurile din baza militară americană unde au picat rachetele iraniene)

Depozitele de carburant care puteau crea incendii majore, nu au fost atinse. Punctul de conducere a zborului (turnul de control). punctul de comandă cu propriile sisteme de cercetare, dirijare și de transmisiuni, sistemele de protecție a navigației aeriene și de dirijare la aterizare, constituie elementele cheie în operarea unei baze aeriene. Nici ele n-au fost atinse. Cantinele, corpurile de gardă, dormitoarele ( la orele 01.30 momentul atacului ) sunt zonele cele mai aglomerate cu militari și nu au fost atinse. Așadar s-au evitat victimele omenești și infrastructura critică.

(Foto 2 – platformă cu hangare de aviație fotografiată din satelit, înainte și după atacul rachetelor iraniene)

În cercul albastru apare un avion de lovire american fără pilot MQ-9. Foarte probabil ca în cele 5 hangare să fie adăpostite alte avioane MQ-9, acesta fiind locul de dispunere al unei subunități de drone. De remarcat că înainte de momentul atacului, avionul neadăpostit a fost mutat. Mai trebuie menționată precizia loviturii rachetei iraniene, picată chiar pe hangarul din mijloc.

(Foto 3 – avioane MQ-9 ca să le comparați cu silueta din fotografia din satelit)

Foto 4 – ( F – dreptunghiul roșu ) pare a fi lovit din greșeală de racheta iraniană, aparent neavând nicio semnificație tactică. Greșeală! Această clădire adăpostește posturile de conducere-pilotaj, a unei subunități de 4-6 drone. La sud de clădirea lovită sunt alte facilități de transmisiuni, auto și pază care o deservesc. În imaginea de dinaintea atacului apare încercuit cu albastru un MQ-9. Ulterior atacului iranian, în acea zonă au fost mutate alte 3 MQ-9 ( dreptunghiul verde ).

Foto 5 – apare un hangar ușor de aviație, distrus de o rachetă iraniană. Cel mai mare mister este acela că apărarea AA a bazei americane n-a doborât nicio rachetă iraniană.

Foto 6 – Una din cele 2 rachete iraniene aterizate la 20 km înainte de baza americană Al-Sadam.

Foto 7 –  a 3-a rachetă iraniană căzută la 20 km de baza americană Erbil, atacată cu 4-7 rachete.

Care este misterul acestor 3 rachete? Să ne întoarcem la atacul cu drone și rachete de croazieră yemenit din 14 septembrie 2019 care a pus pe butuci concernul Aramco şi jumătate din producţia de ţiţei a Riadului. Și acolo a fost găsită o rachetă căzută la câteva zeci de km de obiectiv, în plin deșert.

Foto 8 – Toate cele 4 rachete au aterizat lin, fără a genera un crater de impact cu solul. nu au explodat, nu au lăsat urme de combustibil nears. Pentru că misiunea lor a fost aceea de asigurare de luptă prin bruiaj. De aceea nu au avut focos de luptă și au avut combustibil mai puțin decât restul rachetelor lansate. De ce 2 rachete căzute înainte de baza americană Al-Sadam ? Pentru că împotriva ei au fost lansate două valuri de rachete iraniene. Fiecare rachetă de bruiaj a protejat câte un val de atac.

(Expert militar, Valentin Vasilescu)

Leave A Reply

Your email address will not be published.