Coronavirus: Islanda a decretat stare de urgenţă

0 231

Islanda a decretat stare de urgenţă vineri, după ce două persoane au contractat noul coronavirus pe teritoriul ţării, informează dpa. Acestea sunt primele cazuri cunoscute în Islanda care nu au legătură cu călătoriile internaţionale.

Atunci când a anunţat vineri încă şase cazuri noi de coronavirus, Departamentul pentru Protecţie Civilă şi de Gestionare a Situaţiilor de Urgenţă a informat că, pentru prima dată, două din cele şase îmbolnăviri s-au produs pe teritoriul micului stat nordic, a relatat Iceland Monitor.

În Islanda au fost confirmate 43 de cazuri, în marea majoritate fiind vorba despre persoane care s-au infectat după ce au călătorit în Italia şi Austria. Starea de urgenţă va include aplicarea unor reguli mai stricte privind prevenirea bolii la instituţii, dar nu va afecta publicul într-un mod semnificativ, a menţionat departamentul citat.

Echipa națională de fotbal a româniei va juca în Islanda, în data de 26 martie, barajul pentru calificarea la campionatul european de fotbal. UEFA a anunțat în repetate rânduri că, dacă situația o va impune va amâna toate jocurile oficiale pentru a se evita îmbolnăvirea fotbaliștilor și a spectatorilor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.