Dosarul Coronavirus / Un șir de evenimente și fapte care dau de gândit

0 268

Mass-media occidentală a discutat despre noul coronavirus, care a început în orașul Wuhan, în China Centrală, dar, în afară de micile detalii repetitive și inevitabila apariție a Chinei în tot răul cauzat de virus, nu s-a arătat multă lumină asupra circumstanțelor. GlobalResearch a analizat peste 100 de reportaje occidentale, în principal cele făcute publice de ABC, CBS, CNN, AFP dar și de o parte a mass-media chineze. Denumită oficial noul coronavirus (2019-nCoV), contagiunea este o boală respiratorie, un nou tip de pneumonie virală, în aceeași familie de infecții ca SARS și MERS.

Până în data de 20 ianuarie, autoritățile chineze din domeniul sănătății au anunțat 830 de cazuri confirmate cauzate de acest virus în 29 de regiuni din țară, până la acea dată fiind raportate 25 de decese din rândul persoanelor în vârstă care suferiseră de afecțiuni medicale anterioare. Câteva cazuri au fost raportate în alte țări, Thailanda, Coreea, Singapore, Vietnam, SUA, Japonia, toate implicând etnici chinezi care au călătorit la Wuhan. Inițial virusul nu a arătat semne de răspândire între oameni. Un semn de alarmă a apărut în momentul în care 15 cadre medicale din Whuan s-au infestat cu acest virus. În ianuarie încă se studia forța cu care acest coronavirus se răspândește printre oameni.

„Atunci când nu înțelegi ceva, apare panica. Îți este frică. Atunci când înțelegi, nu îți mai este atât de frică. Sper că panica și frica vor scădea prin diseminarea rapidă a informației, atât cea cercetării cât și cea a situației din teren”- Prof. Mescar.

Simptomele inițiale au fost ușoare, ceea ce a permis multor persoane să călătorească înainte de a fi depistate simptome mai puternice. Astfel, primele apariții din decembrie au părut a fi îngrijorătoare. Răspândirea a fost surprinzător de rapidă după confirmarea primului caz la 31 decembrie: la 3 ianuarie, 44 de cazuri; 21 ianuarie 225 cazuri, 24 ianuarie 830 cazuri. Autoritățile medicale locale au declarat că adevărata întindere a coronavirusului în Wuhan este neclară, iar cifrele oficiale timpurii ar putea fi o subestimare, deoarece simptomele ușoare și debutul întârziat pot duce la ideea că infecțiile ar putea fi nedetectate.

Toate dovezile sugerau că autoritățile chineze au acționat eficient imediat ce și-au dat seama de pericolul cu care ar putea fi confruntate. Autoritățile medicale au declarat imediat focarul și în decurs de o săptămână au identificat agentul patogen și, de asemenea, au determinat și au împărtășit secvența genomului cu OMS și alte părți din lumea medicală, acesta fiind un răspuns suficient de rapid care a obținut laude din partea OMS și a oamenilor de știință din întreaga lume.

În majoritatea centrelor mari din țară, toate locurile sportive, teatrele, muzeele, atracțiile turistice, toate locațiile care atrag mulțimea, au fost închise, la fel ca toate școlile. Toate tururile de grup au fost anulate. Nu numai orașul Wuhan, dar practic întreaga provincie Hubei a fost blocată, cu toate trenurile, aeronavele, autobuzele, metroul, feriboturile, pământul și toate principalele autostrăzi și cabine de taxare închise. Mii de zboruri și călătorii cu trenul au fost anulate până la o notificare ulterioară. Unele orașe precum Shanghai și Beijing efectuau teste de temperatură pe toate drumurile care duc către orașe.

În plus, Wuhan construiește (în cinci zile) un spital portabil de 25.000 de metri pătrați pentru a trata pacienții infectați.  De asemenea, oficialii din Wuhan le-au cerut cetățenilor să nu plece și să nu intre în oraș fără un motiv convingător și toți  trebuie să poarte măști de față. Scara provocării punerii în aplicare a unui astfel de blocaj este imensă, comparabilă cu închiderea tuturor legăturilor de transport pentru un oraș de 5 ori mai mare decât Toronto sau Chicago. Aceste decizii sunt fără precedent, dar au dat semnalul că autoritățile sunt decise să limiteze răspândirea acestui nou virus.

Aceste măsuri fără precedent nu se referă numai la gravitatea situației, ci și la seriozitatea luării în considerare a sănătății publice. Pentru mulți chinezi viața era dată complet peste cap iar vacanțele celor mai mulți dintre ei au fost distruse. Cele mai multe distracții au fost anulate, turnee sportive, meciuri de fotbal, petreceri, nunți, în fine, orice activitate de destindere care implica grupuri a fost interzisă.

Sâmbătă, 25 ianuarie a fost prima zi a Anului Nou Chinezesc, o perioadă de mare sărbătoare. O nouă provocare pentru autorități pentru că milioane și milioane de oameni vor călători dintr-un loc în altul al țării pentru a fi alături de familii si cei dragi. Iar asta înseamnă un mare pericol de răspândire a virusului.

Reaserch Global citează un comentariu al CNN preocupat de economia rivalei China, o economie care dădea semne de oboseală.

(1)”Economia Chinei se prăbușește și țara suferă în continuare efectele războiului comercial cu America. Un focar de virus nou și mortal este ultimul lucru de care are nevoie. Coronavirusul descoperit în Wuhan a atacat deja piețele chineze și a aruncat în aer planurile pentru viitoarea vacanță de Anul Nou.

Zeci de milioane de oameni sunt afectați. Cea de-a doua cea mai mare economie a lumii a avut o creștere lentă, se confruntă cu datorii mari iar războiul comercial cu SUA pare să fie pierdut. Beinjingul este îngrijorat și de șomaj și a anunțat un val de măsuri de stimulare a economiei care au drept scop prevenirea unor disponibilizări de personal.  Acest focar de coronavirus poate stârni frica oamenilor.

Aceste spaime pot afecta grav sectorul serviciilor publice care reprezintă peste 52% din economia chineză”.

În fine, CNN clama deja o posibilă prăbușire a Chinei. Între timp, în mass media occidentală s-a propagat rapid ideea că acest nou coronavirus a fost transmis la oameni de la animale sau fructe de mare. Exagerările au continuat. Ba nu, scriu ziarele din Occident, virusul a plecat de animalele sălbatice tranzacționate ilegal într-o piață din Whuan. Originea virisului nu a fost stabilită de autorități care s-au ferit să facă speculații pe această temă.

Deși nu există nici o dovadă de război biologic, un astfel de focar de virus într-un oraș cu peste 12 milioane de locuitori reprezintă o adevărată bombă cu ceas. Un oraș dezvoltat, un nod important în linia de transporturi feroviare cu trenuri de mare viteză dar și pentru liniile aeriene interne și internaționale, 60 de rute aeriene cu zboruri directe către majoritatea marilor orașe ale lumii dar și 100 de zboruri interne. Așadar o arie de răspândire largă și rapidă în același timp. Să nu uităm să de perioada Festivalului de Primăvară în timpul căruia multe sute de milioane de oameni călătoresc pentru a sărbători acest eveniment.

Buun, se știa în acel moment că acest nou Coronavirus este o tulpină completă nouă, asemănătoare MERS și SARS deși medicii specialiștii chinezi au spus că nu este la fel de periculos.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că SARS a fost cauzat de o tulpină de coronavirus, o familie numeroasă de viruși inofensivi, responsabili de o răceală simplă, comună.

Virologul Dr. Alan Cantwell a scris la acea vreme că „misteriosul SARS este un virus nou niciodată văzut de virologi. Aceasta este o boală complet nouă, cu efecte devastatoare asupra sistemului imunitar și nu există un tratament cunoscut. ”  „Nu este de mirare că oamenii de știință OMS au identificat SARS / coronavirus atât de repede. Timp de peste patruzeci de ani, oamenii de știință au „sărit specii” cu tot felul de virusuri animale și umane și au creat virusuri cu himeră (viruși compuși din viruși din două specii diferite). Această cercetare nesupravegheată produce virusuri periculoase provocate de om, multe dintre ele având potențial ca bombă biologică. Cu siguranță, SARS are caracteristicile arme biologice. Până la urmă, nu sunt noii agenți de război biologic concepuți pentru a produce o nouă boală cu un nou agent infecțios? Ca și în experimentele militare anterioare, tot ceea ce ar putea dura … pentru a răspândi SARS este o cutie de aerosoli. . .“ (2) (3) (4)

Aproape imediat după primirea secvenței genomului, mai mulți oameni de știință ruși au sugerat o legătură între SARS și arma biologică. Serghei Kolesnikov, membru al Academiei Ruse de Științe Medicale, a declarat că propagarea virusului SARS ar fi putut fi cauzată de scurgerea unui virus ”de luptă” conceput în laboratoarele de arme bacteriologice. Kolesnikov a susținut că virusul pneumoniei atipice (SARS) a fost o sinteză a două virusuri (rujeolă și parotidită infecțioasă sau oreion), al cărui compus natural era imposibil, afirmând că acest amestec nu ar putea apărea niciodată în mod natural: „Acest lucru se poate face doar într-un laborator.” (5) Și Nikolai Filatov, șeful serviciilor epidemiologice ale Moscovei, a fost citat în cotidianul Gazeta, afirmând că este convins că SARS este creat de om, deoarece „nu există un vaccin pentru acest virus, compunerea sa nu este clară, iar populația nu este imună la aceasta. ” (6) (7)

Nu a fost raportat pe scară largă, dar se pare că concluzia finală a biochimiștilor chinezi a fost aceeași, că virusul SARS a fost creat de om. Această concluzie nu a fost un secret, dar nici nu a fost promovată în mass-media internațională respingând-o ca o teorie conspirativă paranoică. Mass-media occidentală a ignorat în totalitate acest aspect, cu excepția știrilor ABC, care au raportat că SARS „Mystery Virus” a fost posibil „o bio-armă chineză care a scăpat accidental din laborator”.

De remarcat este faptul că, în timp ce SARS s-a răspândit în aproximativ 40 de țări, infecțiile în majoritatea țărilor au fost puține și decese aproape zero și au fost exclusiv (sau aproape exclusiv) populația chineză fiind cea mai afectată de acest virus periculos.

Ca și în cazul SARS, acest nou virus pare să fie concentrat strâns asupra chinezilor. În această etapă este prea devreme pentru a trage concluzii specifice.

În alte circumstanțe am putea trece acest lucru ca o coincidență nefericită, dar pentru unele evenimente circumstanțiale majore care servesc pentru a ne modifica atenția. Una dintre acestea este istoria universităților americane și a ONG-urilor care au intrat în China în ultimii ani pentru a efectua experimente biologice atât de ilegale încât să provoace neliniști majore în rândul autorităților chineze. Acest lucru s-a întâmplat în special atunci când s-a știut că Universitatea Harvard a procedat în mod ascendent la experimente în China de unde s-au colectat multe sute de mii de probe de ADN chinez ulterior părăsind apoi țara (8) (9) (10) (11) (12)

Chinezii s-au înfuriat să afle că americanii colectează ADN chinezesc. Guvernul a intervenit și a interzis exportul suplimentar al oricărei date. Concluzia la acea vreme a fost că „cercetarea” a fost comandată de militarii americani care doreau probe de ADN destinate cercetării bio-armelor specifice rasei.

Într-o teză asupra armelor biologice, Leonard Horowitz și Zygmunt Dembek au declarat că un semn clar al unui agent de război bio-conceput genetic este o boală cauzată de un agent neobișnuit (neobișnuit, rar sau unic), cu lipsa unei explicații epidemiologice. Ei au menționat, de asemenea, o „manifestare neobișnuită și / sau distribuție geografică”, din care specificitatea rasei ar fi una. (13)

Recent, focarele de boală care s-ar putea califica ca potențiali agenți de război sunt SIDA, SARS, MERS, gripa aviară, gripa porcină, Hantavirus, boala Lyme, virusul Nilului de Vest, Ebola, poliomielita (Siria), boala piciorului și a gurii, Sindromul de război al Golfului și ZIKA. Și, de fapt, mii de oameni de știință, medici, virologi și epidemiologi proeminenți de pe multe continente au fost de acord că toate aceste virusuri au fost create de laborator și eliberarea lor intenționată. Epidemia de gripă porcină recentă din China are, de asemenea, caracteristici, dovezi circumstanțiale ale focarului care ridică multe întrebări.

După ce au avut grijă să critice China pentru modul în care a acționat în problema Coronavirusului, autoritățile americane au cerut apoi date despre această epidemie. Departamentul de Stat a fost interesat de numărul de infecții de la persoană la persoană, perioada exactă de incubație, debutul simptomelor și care sunt ele, cum s-a manifestat la cei contaminați și din ce punct al evoluției bolii o persoană poate fi contagioasă.

În următorul material de presă vom afla de ce cred autoritățile chineze și nu numai că acest nou coronavirus a fost construit în laborator și eliberat intenționat în China.

Notes

(1) The Wuhan virus is the last thing China’s economy needs …

(2) u2.lege.net/whale.to/c/cantwell_alan.html

(3) https://medicalveritas.org/rigged-science-man-made-aids

(4) https://www.amazon.com/AIDS-Doctors-Death-Inquiry-Epidemic/dp/0917211251

(5) https://rense.com/general37/manmade.htm

(6) https://www.veteranstoday.com/2020/01/21/new-improved-sars-bioweapon-tested-in-china

(7) https://rense.com/general37/bio.htm

(8) The Harvard case of Xu Xiping: exploitation of the people, scientific advance, or genetic theft?
Margaret Sleeboom; Amsterdam School of Social Science Research, University of Amsterdam and International Institute for Asian Studies, University of Leiden, The Netherlands
Routlege; Taylor & Francis group; New Genetics and Society, Vol. 24, No. 1, April 2005

(9) http://ahrp.org/article-30/

(10) http://www1.chinadaily.com.cn/en/doc/2003-09/25/content_267233.htm

(11)  http://www.ahrp.org/ethical/ChinaDaily092503.php

(12) http://www1.chinadaily.com.cn/en/doc/2003-09/25/content_267233.htm

(13) Medical Aspects of Biological Warfare

Leave A Reply

Your email address will not be published.