Ferice de cel care crede cu adevărat!

0 248

Vorbe multe, fapte puține, rugăciune puțină.. Exhibiționism și declarații pompoase din partea celor care cred că cred, indiferență și ură din partea celor care-și declară pe față necredința.. Comunitățile de creștini nu se arată întru nimic deosebite de lumea fără religie și credința nu se reflectă astăzi decât în potopul de vorbe goale care a inundat internetul..

Și totuși pe undeva mai există și niște oameni foarte discreți, care vorbesc foarte puțin despre mântuire, dar care trăiesc cu dorința mântuirii în inimi. Oameni care nu se așează în paturi pentru odihna de noapte fără a-L slăvi pe Dumnezeu, oameni care nu pot trece pe lângă un cerșetor fără a-i “scăpa” un leuț sau un euro câștigat cu propria lor muncă.

Oameni care-și pregătesc sâmbătă după amiază hainele curate pentru slujba de la biserică de a doua zi, oameni pe care modernismul nu i-a vrăjit cu himerele lui, care acceptă senini că tot ceea ce are un început va avea cândva și un sfârșit, inclusiv viețile lor. Oameni care se gândesc cu realism și la faza prin care vor trece post-mortem, adică iau în serios învățăturile Bisericii despre ieșirea sufletului din trup, despre nemurirea lui, despre dreapta judecată a lui Hristos, despre faptul că locul din Rai se câștigă prin muncă și prin luptă în viața aceasta..

Ferice de oamenii aceștia care iau credința în serios, de oamenii aceștia pentru care credința nu este un simplu argument prin care ar putea atrage atenția lumii asupra lor.. Ferice de oamenii aceștia care sunt conștienți că orice defect al propriului comportament trebuie corectat cât mai curând, pentru că “nimic necurat nu va intra în Împărăția lui Dumnezeu”.

Ferice de oamenii aceștia care tac și fac, întru care încă Se mai slăvește Dumnezeul nostru Cel în Treime închinat și slăvit! Doamne, binecuvintează-ne și pe noi ca să putem intra cât mai repede în categoria împlinitorilor tăcuți ai poruncilor Tale, amin!

Preotul Sorin Croitoru de la Mantova (Italia)

Leave A Reply

Your email address will not be published.