Lăsați Biserica în liniștea luminii!

0 361

Stai că s-au trezit scriitorași de povestioare pentru hamsteri impotenți și actorași de reclame la șireturi și tălpi de teniși taiwanezi să scrie scrisori la Patriarh. Să deschidă Bisericile, că cică vine Paștele și nu mai are românul unde să meargă. Bine. Ce pot să spun..mai mergeți bă ipocriților în cârciumă, acolo vă este locul.

Câteva aspecte: Când gașca lui Soros arunca cu pietre la propriu în biserici urlând retorica aia profund ineptă că vrem spitale nu catedrale, când preoții erau atacați din toate părțile de aceiași gașcă scelelerată năcută de ong-urile lui Soros, când de la UE a venit nu știu ce dispozitie cretină că nu mai ai voie sa bati clopotele la biserică că derajezi pe ăia care nu sunt creștini, când recent un preot a fost amendat că a ținut o slujbă de parastas cu 3 persoane, când..când..nu a sărit nimeni să-i apere. Nu am văzut un milion de oameni în stradă care să spună: de biserică să nu vă atingeți că va ia gaia pe toți…aia de plâng acum după biserică au stat în case, o ciorbică, un mic, un film, un chat cu gagica pă net…

Preoții au rămas pe cont propriu…Cu Dumnezeu și atât! De ce ar deschide acum bisericile? Pentru a provoca tensiuni uriase în societate? Pentru ca tefeliștii să urle ca diavolii că se împrăștie virusul și o să moară ei din cauza la Biserică?

Personal, cred că echilibrul ierarhilor în această perioada este unul bun pentru că zidurile de apărare a Bisericii și aici ma refer la enoriași sunt slabe, nu au forță și nici tăria necesară. Credința este încă mică. Iar cei care scriu acum scrisorele inepte duc lipsă de atenție. Hai bă să scriu o scrisoare lu patriarh, să zic eu cum e cu traditia românească, cu biserica, cu Paștele, etc,etc,etc, să îmi dea lumea share…să… Da boule, cu tradiția româneasca era și acum doi ani, și acum trei ani și dintotdeauna!

Biserica a trăit și a respirat însă zidurile sale au rămas mereu subțiri. Zidurile nu se întăreau pentru că oamenii erau atrași mai mult de consum decât de credință.

Mergem la biserică să luăm ”Paștele” si atât. 5 minute, apoi fuga acasă să desfacem sticlele de alcool. Să umplem cluburile cu pițipoance îmbrăcate în iepurasi, să curgă tone de bere și vin…să sfârâie grătare pe oriunde, să umplem țara de gunoaie…

Biserica are nevoie să se refacă din temelii, are nevoie de ziduri groase, de oameni tari în credință si mai ales de echilibru.

Biserica nu are nevoie acum de exaltare, de demenți care să strige ”deschideți bă că venim”. Lasați bă șacalilor Biserica în pace. Să plângă Maica Domnului în liniște. Să stea Iisus în tihnă, să vegheze sfinții lângă cruce. Biserica are nevoie de o lumină liniștită. Acum trebuie să respire altfel. Preoții să se roage pentru noi păcătoșii, ticăloșii și fariseii. Oamenii care îl vând pe Iisus pe o sticlă de vodkă în fiecare clipă. Să se roage pentru noi. Să nu urlăm dând ordine Bisericii. Biserica face ce trebuie să facă ascultând glasul tainic al lui Iisus. Pe care ticăloșii nu îl aud pentru că nu pot, mintea lor nefind limpede.

După ce trece urgia asta ar trebui pusă o altă rânduială. Să se adune creștinii lângă Biserică ca lângă propria mamă. Să întărească zidurile prin credință și număr. Că vor veni vremuri și mai grele când vom avea nevoie atunci de ziduri trainice pentru ca Biserica să ne țină pe noi în viață.

Până atunci, nebunilor, încetați să urlați ca hoții care strigau fals că îl iubesc pe Iisus dar îl trimiteau în fața plutonului de execuție. Nu dați ordine Bisericii, nu bateți din picior în fața lui Iisus netrebnicilor! Lasați lumina să ardă, faceți liniște! Să auzim glasul preotului! Îl vom auzi pe Iisus…Atât!

Leave A Reply

Your email address will not be published.