Penibili! România – Irlanda de Nord 1-1!

0 382

Rădoi și Dică nu au învățat nimic din episodul Middlesbrough. Episod în care ilustrul Olăroiu mai avea puțin să arunce în teren 10 fundași care să țină de un rezultat favorabil. Tactică greșită, falimentară. În meciul cu nord irlandezii, Rădoi a procedat la fel. Deși echipa avea un om în plus selecționerul s-a temut. A schimbat defensiv și a greșit. Pentru că naționala a fost egalată pe final de meci în urma unei faze în care defensiva (ce ironie) în frunte cu portarul Tătărușanu a fost o glumă proastă ca de altfel întreaga echipă care s-a desfășurat pe teren în repriza a doua. Și schimbările…de ce? De ce? De ce? De ce dracu experimentăm, ne batem joc de un rezultat când putea fi totul atât de simplu. Nedelcearu, Crețu și Nistor slabi, atât de slabi încât putem spune că Rădoi merită acest rezultat de egalitate. Un scor rușinos sau pentru optimiști un rezultat bun de care se poate bucura o echipă slabă, din lumea a treia a fotbalului.

Revenind la ce s-a jucat pe teren, George Puşcaş (25) a marcat golul tricolorilor, iar Gavin Whyte a adus egalarea (86), la singura ocazie a nord-irlandezilor în acest meci. Josh Magennis a fost eliminat în min. 39, iar România a avut două bare în acest meci. Sunt diagramele unei partide pe care nimeni nu ar fi crezut că nu o putem câștiga.

Deși comentatorii partidei spuneau că în prima repriză au văzut o echipă națională tricoloră entuziasmantă (????) realitatea ne-a arătat o primă parte deloc spectaculoasă, cu un joc mai greu de descifrat decât un Sudoku pentru avansați, lipsit de viziune din partea echipei antrenate de Mirel Rădoi, care nu şi-a creat ocazii clare de gol.

Tricolorii au  deschis scorul în urma unei faze fixe, portarul avers respingând şutul lui Stanciu după care Chiricheş a recentrat pentru Puşcaş, care a trimis în plasă de la limita ofsaidului.

După pauza ne așteptam că România să domine clar meciul și să mai înscrie goluri în poarta nord-irlandezilor.  Am reținut ocazia lui Puşcaş care a trimis balonul cu capul, periculos în minutul 54, dar portarul Peacock-Farrell a respins. Patru minute mai târziu Bancu a avut o acţiune personal pe care a încheiat-o cu o alunecare trimiţând mingea pe lângă poartă.

Hanca, slab în meciul de vineri seară, a încercat la rândul său poarta în minutul 63 însă mingea a zburat peste transversală. De reținut faptul că Evans a fost la un pas să facă el treaba jucătorilor noștri și să înscrie un autogol însă din fericire pentru el și nefericire pentru noi mingea s-a dus puțin pe lângă poartă. Și pentru că nu se putea să avem o seară liniștită,  Irlanda de Nord a surprins apărarea echipei României nepregătită la o fază fixă, iar Gavin Whyte (86), scăpat din marcaj de Nistor, a reluat simplu în plasă. Scor final 1-1 iar România așteaptă meciul cu Austria, de la Viena. În ritm de vals.

România – Irlanda de Nord 1-1 (1-0)

Au marcat: George Puşcaş (25), respectiv Gavin Whyte (86).
Bucureşti, Arena Naţională; Liga Naţiunilor – Liga B, Grupa 1

Au evoluat echipele:

România: 12. Ciprian Tătăruşanu – 4. Sergiu Hanca (5. Ionuţ Nedelcearu, 86), 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 3. Alin Toşca, 11. Nicuşor Bancu – 10. Alexandru Maxim, 22. Alexandru Cicâldău (8. Dan Nistor, 73), 23. Nicolae Stanciu – 14. Ianis Hagi (2. Alexandru Creţu, 56) – 9. George Puşcaş, 7. Denis Alibec. Selecţioner: Mirel Rădoi.
Rezerve neutilizate: 1. Florin Niţă, 16. David Lazar – 13. Florin Ştefan, 15. Andrei Burcă, 17. Ciprian Deac, 18. Florinel Coman, 19. Gabriel Iancu, 20. Sergiu Buş, 21. Dragoş Grigore.

Irlanda de Nord: 1. Bailey Peacock-Farrell – 17. Paddy McNair, 20. Craig Cathcart, 4. Daniel Ballard (2. Michael Smith, 90+1) – 14. Stuart Dallas, 8. Steven Davis (căpitan), 13. Corry Evans (10. Kyle Lafferty, 77), 3. Jamal Lewis – 21. Josh Magennis, 6. George Saville – 16. Conor Washington (18. Gavin Whyte, 65). Selecţioner: Ian Baraclough.
Rezerve neutilizate: 12. Michael McGovern, 23. Trevor Carson – 5. Conor McLaughlin, 7. Niall McGinn, 9. Liam Boyce, 11. Shane Ferguson, 15. Jordan Thompson, 19. Joel Cooper, 22. Shayne Lavery.

Arbitru: Francois Letexier; arbitri asistenţi: Cyril Mugnier, Nicolas Danos; al patrulea oficial: Amaury Delerue (toţi din Franţa)
Delegat UEFA: Miroslaw Ryszka (Polonia), observator UEFA pentru arbitri: Martin Ingvarsson (Suedia)
Cartonaşe galbene: Magennis (13, 39), Evans (33), Hagi (42), Nistor (78).
Cartonaş roşu: Magennis (39).

(Alexandra Grigorescu; Ștefan Damian)

Leave A Reply

Your email address will not be published.