Norvegia – România 4-0! NULITĂȚI!!!

0 419

După meciul cu Islanda o mare parte din lumea fotbalului spunea că tricolorii vor avea o tresărire de orgoliu în următoarea partidă. Adică vom vedea jucători de fotbal care pasează, rupe gazonul, luptă până la epuizare. Rădoi și-a pus cenușă în cap și aproape teatral a rostit o replică tare: Aveți în față voastră principalul vinovat! Adică el, selecționerul. Au trecut orele de la meciul cu Islanda, s-a scris tone de pagini de cât de vinovat a fost Camora și ce mișto ar fi fost cu Bancu în teren.

Booon! A intrat Bancu! Bună mutare, păcat de rezultat. Patru goluri au primit vașnici tricolori iar scorul putea fi mult mai mare. Bancu, spectator, un tricolor prăfuit, un fel de fotomodel din gașca unui creator de modă rătăcit prin suburbiile Damascului. Restul băieților care au intrat în teren nu au schimbat destinul unei naționale slabe, atât de slabe încât o să fie introdusă în meniul dietetic al marilor puteri fotbalistice saturate de rezultate și scoruri mari.

Ca și în bătălia cu Islanda, echipa construită de Rădoi nu a arătat nimic. Nici pase, nici presing, nici ambiție, dăruire sau orice altceva care are legătură cu fotbalul în sine. O adunătură de jucători. Băăă, lasați dracului tricoul ăla galben și plecați pe la casele voastre. Nu ați înțeles nimic. Nu ați învățat nimic. Echipa națională nu este a voastră băi diletanților. Este a unei nații care speră să fie reprezentată cu capul sus. Este a milioanelor de suporteri care vor să vadă o națională de fotbal gata să-și dea viața pe teren. Și voi? Figuri, tatuaje și freze. Pentru voi fotbalul este mai complicat decât o culegere de probleme de matematică scrisă de Gheba. Este ceva atât de complicat încât uneori ai impresia că va blocați și că sunteți la un pas să vă ia foc creierul.

Sunteți slabi băieți, nu aveți valoare, ați coborât naționala jos, atât de jos încât se simte aerul rece din Feroe sau nechezatul cailor cavalerilor de la Malta. Noua ispravă din Norvegia este demnă de numele vostru, al fiecăruia dintre voi. Arată că sunteți nulități, jucători din lumea a 4-a a fotbalului. Lăsați bă ghetele în cui și duceți-vă la cluburile de origine, acolo unde tricoul este cald și cardul încăpător. La națională se dă la șmotru bă băieți, se bagă materiale, se aleargă, se plânge. Aici nu e salon de tatuaje sau frizerie de lux. Plecați dacă vi se pare că naționala este locul unde să luați voi fotbalul la mișto.

Prin evoluția voastră lâncedă, puturoasă jigniți milioane de suporteri. Dacă va pasă spuneți bă pas la convocare. Mergeți cu gagica la film sau la mall, plimbați-vă câinele sau jucați un poker. Și visați că jucați la echipe mari din Europa. Beți o vodkă și visați. Cu asta rămâneți! Oslo nu este decât un nou punct de rușine pentru fotbalul românesc. Un fotbal bolnav, putred, călcat în picioare de niște băieți care se cred fotbaliști. Fotbalul românesc este jos și va rămâne acolo până în clipa în care fotbaliștii vor înțelege ce înseamnă echipa națională. Și la asta trebuie să se gândească serios și Răzvan Burleanu și Comisia Tehnică a Federației dar și Rădoi. S-a stins nocturna. Oslo. Înfrângere, 0-4! Tricouri galbene murdărite de niște nulități. Noapte bună FRF! Pentru noi e destul de frig și multă lehamite.

Pentru arhivă:

Norvegia – România 4-0 (2-0)

Au marcat Haaland ’13, ’64, ’74 şi Sorloth ’39.

Norvegia: Jarstein – Elabdellaoui (Svensson ’79), Strandberg, Ajer, Meling – Normann (Midtsjo ’70), Berge – Odegaard (Linnes ’70), Elyounoussi (Hauge ’84), Haaland (King ’78) – Sorloth. Selecţioner: Lars Lagerback

România: Tătăruşanu – Manea, Burcă, Toşca, Bancu – Cicâldău (Stanciu ’75), Creţu (Maxim ’75), Marin – Hagi (Mitriţă ’64), Puşcaş (Keşeru ’64), Iancu (Alibec ’90). Selecţioner: Mirel Rădoi

Meciul a fost arbitrat de slovacul Ivan Kruzliak, ajutat de asistenţii Tomas Somolani şi Branislav Hancko. Arbitru de rezervă a fost Filip Glova.

Leave A Reply

Your email address will not be published.