Universitatea “Lucian Blaga” intenţionează să construiască cea mai mare sale polivalentă din regiune

0 314

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) intenţionează să construiască cea mai mare sală polivalentă din regiune, pe un teren cu o suprafaţă de peste 31.000 de metri pătraţi, situat în comuna Şelimbăr, localitate învecinată cu municipiul reşedinţă de judeţ, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

“Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu a finalizat la sfârşitul anului 2020 demersurile pentru luarea în administrare a unui teren pentru construirea unui complex sportiv multifuncţional destinat activităţilor de învăţământ, competiţiilor sportive naţionale şi internaţionale, dar şi unor evenimente precum: simpozioane, manifestări ştiinţifice şi sociale, concerte, festivaluri, expoziţii, târguri. Terenul, cu o suprafaţă de 31.011 mp, luat în administrare de la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, este situat pe raza comunei Şelimbăr, pe Aleea Monumentului. După preluarea terenului, ULBS a făcut demersurile pe lângă Compania Naţională de Investiţii (CNI-SA) în vederea includerii obiectivului de investiţii “Construire Complex Sportiv la ULBS, sat Şelimbăr, comuna Şelimbăr, jud. Sibiu” în Lista sinteză a subprogramului “Complexuri sportive” aprobată prin Ordinul MLPDA nr. 3961 / 14.10.2020″, se precizează în comunicatul ULBS.

Sala de sport care urmează să fie construită va avea o capacitate de 4.000 de locuri.

“Obiectivul de investiţii va avea un regim de înălţime de S+D+2E+R, cu o suprafaţă construită la sol de 8.000 mp, iar sala de sport din cadrul acestui complex va avea o capacitate de 4.000 de locuri, cu posibilitatea de extensie de peste 5.000 de locuri. Complexul sportiv va dispune de spaţii interioare destinate activităţilor didactice de sport şi educaţie fizică, sală de sport pentru competiţii naţionale şi internaţionale, iar spaţiile exterioare vor fi amenajate pentru practicarea fotbalului, tenisului de câmp, baschetului, voleiului, handbalului şi atletismului. Toate aceste spaţii destinate practicării sportului vor fi realizate în conformitate cu normele federaţiilor internaţionale de specialitate. Complementar activităţilor didactice organizate pentru studenţi, complexul sportiv este gândit să găzduiască şi activităţi derulate în cadrul acordurilor de colaborare cu instituţiile locale şi naţionale de profil în vederea organizării de evenimente de specialitate dedicate elevilor, studenţilor, sportivilor amatori şi de performanţă”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, complexul va susţine pe viitor programul de activităţi al taberelor de vară organizate de ULBS, al “Zilelor Porţilor Deschise”, al acţiunilor de popularizare a cunoaşterii sau al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Valoarea estimată a investiţiei se ridică la peste 18 milioane de euro şi va fi finanţată din alocaţiile bugetare destinate Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, derulat de CNI-SA, în baza OG nr. 25/2001.

La începutul acestui an, CNI-SA a întocmit şi a publicat, în sistemul naţional de achiziţii publice, caietul de sarcini în vederea atribuirii contractului de servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv de investiţii.

“Complexul, care va întregi infrastructura universităţii noastre şi care este deja de interes, va îndeplini două obiective extrem de importante: pe de o parte va constitui piatra turnantă a parteneriatului cu întreaga comunitate sibiană, iar pe de altă parte, va reprezenta un pilon de bază pentru dezvoltarea parteneriatelor regionale şi naţionale. Este momentul ca paşii pe care i-a făcut până acum Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu pentru colaborări la nivel regional şi naţional să capete un contur mai apăsat. Acest complex multifuncţional, despre care putem observa cu toţii că este de interes pentru comunitate, dacă ar fi să luăm în considerare reacţiile apărute deja în presă, va reprezenta un punct de cotitură pentru ULBS. Va fi un centru de excelenţă al universităţii, dar va fi, în egală măsură, şi un spaţiu care va dezvolta parteneriate şi colaborări regionale şi naţionale”, a declarat rectorul ULBS, Sorin Radu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.