Politehnica Iaşi a depus contestaţie după amânarea meciului cu FC Viitorul

0 327

Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iaşi a depus o contestaţie după ce arbitrii meciului cu FC Viitorul Constanţa au decis că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru ca jocul de la Ovidiu, din etapa a 24-a a Ligii I de fotbal, să se reia marţi.

Partida de la Ovidiu trebuia să continue marţi, de la ora 16:00, de la scorul de 0-0, din min. 67, după ce fusese întreruptă luni seara din cauza ceţii. Meciul nu s-a putut juca, tot din cauza ceţii, nici după o oră de aşteptare, astfel că partida a fost amânată şi se va juca la o dată care va fi stabilită ulterior, dar din primul minut.

”Deşi în regulamentele fotbalistice în vigoare este specificat foarte clar că trebuie aprinsă instalaţia de nocturnă la partide care încep mai târziu de ora oficială corespunzătoare lunii în care acestea se joacă, în această seară, clubul organizator, FC Viitorul, nu a procedat conform ROAF. Astfel, în condiţii de luminozitate redusă, vizibilitatea a fost serios afectată, fapt ce a dus la nereluarea meciului”, precizează clubul Politehnica Iaşi.

”CSM Politehnica Iaşi are deplină încredere că evenimentele evidenţiate în contestaţie vor fi analizate atent, respectând litera regulamentului, de către comisiile abilitate şi că astfel de momente ce aduc un real prejudiciu fotbalului românesc vor fi evitate pe viitor. Sperăm să fie luate toate măsurile necesare pentru ca întâmplările din această seară de la Ovidiu să nu devină un precedent periculos în sportul rege din România”, afirmă clubul ieşean în comunicat.

De remarcat că meciul tur dintre cele două echipe a fost întrerupt din cauza stingerii nocturnei de la Iaşi, iar FC Viitorul a câştigat meciul la ”masa verde”, cu 3-0.

Meciul dintre FC Viitorul Constanţa şi Politehnica Iaşi, din etapa a 24-a a Ligii I de fotbal, nu s-a putut disputa marţi, la Ovidiu, din cauza ceţii şi va fi reprogramat.

Partida a fost întreruptă luni seara, în min. 67, la scorul de 0-0, tot din cauza ceţii. Arbitrul Andrei Florin Chivulete a considerat că jocul nu se mai poate desfăşura în condiţiile existente şi a decis întreruperea jocului, trimiţând jucătorii la cabine.

Conform regulamentului, cele două echipe au aşteptat o oră în speranţa că se vor îmbunătăţi condiţiile. Brigada de oficiali şi cele două echipe au ieşit pe teren şi au concluzionat că nu jocul nu se poate desfăşura şi au stabilit ca meciul să se reia marţi, din momentul întreruperii (min. 67), de la ora 16:00.

Marţi, jocul nu s-a putut reluat la ora 16:00, tot din cauza ceţii, fiind amânat o oră. Cum nici după o oră de aşteptare condiţiile atmosferice nu au permis reluarea jocului, acesta a fost suspendat definitiv, urmând ca meciul să fie reprogramat pentru o dată ulterioară, când se va disputa din primul minut.

Leave A Reply

Your email address will not be published.