Bonifaz, o navă de luptă de nouă generație

0 333

În următorii ani, Spania va finaliza deja unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale construcției sale de nave militare – fregata F-110 sau, așa cum se numește în alt mod, Bonifaz.

Trebuie reamintit că, în aprilie 2019, Ministerul Apărării spaniol și compania de construcții navale Navantia au semnat contractul special pentru construirea a 5 fregate F-110 simultan pentru forțele navale ale țării. Aceste nave vor trebui să servească drept înlocuitor pentru fregatele Santa Maria, care sunt în serviciu de aproximativ 30 de ani.

Se spune, de asemenea, că Bonifaz va fi în curând echipat cu sistemul de  informații și controlul Aegis, care primește și procesează informații de la senzorii altor nave și aeronave și le transmite instrucțiunilor lansatorilor.

Deplasamentul acestei fregate este de până la 6100 de tone, lungimea sa este de 145 de metri, iar viteza va ajunge la aproximativ 64 de kilometri pe oră. Nava va avea un echipaj de 150 de persoane. F-110 va fi echipata cu rachete anti-nave Harpoon, precum și torpile și un tun automat de 127 mm. Poate găzdui mai multe tipuri de elicoptere și UAV-uri.

Aceste fregate sunt programate să intre în serviciul forțelor navale spaniole în următorii anii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.