Tensiuni fără precedent SUA – Rusia!!!

0 367

Rusia a anunţat miercuri că şi-a rechemat ambasadorul în SUA pentru consultări, dând în acelaşi timp asigurări că vrea să evite “degradarea ireversibilă” a relaţiilor cu Washingtonul, care se află “într-o stare dificilă” de ani de zile, relatează AFP şi Reuters.

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Afacerilor Externe, ambasadorul Anatoli Antonov a fost rechemat la Moscova “pentru consultări în scopul de a stabili ce trebuie făcut şi în ce direcţie să se meargă în privinţa relaţiilor cu SUA”.

Decizia a fost anunţată după ce preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că omologul său Vladimir Putin “va plăti un preţ” pentru amestecul său în alegerile din SUA.

Despre Putin, Biden a declarat că nu crede că liderul rus are suflet. Întrebat dacă crede că Putin este “un ucigaş”, preşedintele american a răspuns laconic: “Da, cred!”. “Veţi vedea în curând preţul pe care îl va plăti”, a adăugat el.

Biden a făcut aceste declaraţii după ce un raport al serviciilor de informaţii a confirmat marţi acuzaţiile mai vechi potrivit cărora Putin s-a aflat în spatele ingerinţei în alegerile din SUA, despre care Rusia a afirmat de la început că sunt lipsite de fundament.

Președintele Dumei de Stat a declarat că atacurile asupra președintelui Rusiei sunt atacuri asupra țării.

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, miercuri, pe pagina sa de canalul Telegram, a calificat declarațiile președintelui american Joseph Biden despre președintele rus Vladimir Putin drept „isterie din neputință”, considerându-le, de asemenea, ofensatoare la adresa cetățenilor Rusiei.

„Putin este președintele nostru, atacurile asupra lui sunt atacuri asupra țării noastre!” – a subliniat politicianul.

Anterior, Biden a declarat, într-un interviu acordat ABC TV că conducerea rusă va trebui „plătească prețul” în legătură cu încercările atribuite Moscovei de a interveni în alegerile americane. Prezentatorul a întrebat despre reacția lui Biden la publicarea raportului biroului directorului american de informații naționale ale SUA. Președintele a susținut că autoritățile ruse, chipurile, ar fi încercat să-l discrediteze pe Biden, precum și Partidul Democrat din care face parte, în timpul campaniei electorale de anul trecut din țară.

La întrebarea prezentatorului dacă Biden consideră pe Putin drept ”un criminal” Biden a răpspuns afirmativ. Potrivit lui , „el [președintele rus Vladimir Putin] va plăti prețul”.

Potrivit lui Volodin, „declarația de astăzi a lui Biden depășește bunul simț”. „Liderul unei țări care pretinde că este purtătorul principiilor democratice și al moralității nu se poate comporta astfel. Nimeni nu are voie să vorbească despre șeful nostru de stat așa”, a spus vorbitorul.

„Există o singură explicație pentru aceasta: tot ceea ce fac Statele Unite pentru a crea probleme țării noastre – sancțiuni, amenințări, șantaj, interferență în treburile interne – totul a eșuat. Aceasta este o isterie din neputință”, a susținut Volodin.

La rândul său, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov a declarant despre lipsa oricăror dovezi și fapte în conținutul raportul serviciului de informații american privind imixtiunea Rusiei în alegerile americane.

În comentariile presei ruse, se menționează faptul că raportul amintit, desigur, nu spune niciun cuvânt despre falsificarea masivă a alegerilor din 2020 comisă de Partidul Democrat și susținătorii lui, iar raportul în sine, asemeni altor rapoarte anterioare pe acestă temă, poate fi catalogat ca aparținând literaturii genului fiction.

Leave A Reply

Your email address will not be published.