Handbal feminin: Alexandru Dedu reclamă la IHF arbitrajul din meciul cu Norvegia

0 321

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a anunţat că va fi făcută o analiză video a arbitrajului din meciul România – Norvegia, din cadrul turneului preolimpic, şi că în cazul în care vor fi descoperite erori va face o adresă către federaţia internaţională.

“Este greu este trist să câştigi şi să nu te califici. Este o competiţie normală, avem jucătoare cu mare experienţă, care au mai trecut prin astfel de momente. În primul meci s-a pierdut calificarea, când noi nu am făcut un meci reuşit. Nu vreau să mă antepronunţ, dar o să facem o analiză a arbitrajului de la meciul cu Norvegia, pentru că mie mi s-a părut că ceva nu a fost OK. În cazul în care se adevereşte ceea ce am văzut, o să analizăm asta într-un colectiv de profesionişti, vom face o adresă către IHF vizavi de acest lucru”, a declarat Dedu la sosirea delegaţiei României în ţară.

El a criticat în termeni duri declaraţiile jucătoarelor din Norvegia, conform cărora ar fi existat o înţelegere între România şi Muntenegru, pentru calificarea ambelor echipe: “Să le fie ruşine norvegienilor, din partea lor ne aşteptăm să aibă un anumit tip de comportament. După arbitrajul pe care l-au avut, au mai avut curajul să vorbească în felul acesta? Să le fie ruşine. Nu cred că au fost afectate jucătoarele noastre, dar au fost surprinse. Eu unul nu mă aşteptam la Norvegia să aibă un astfel de comportament”.

Preşedintele FRH speră ca jucătoarea Cristina Neagu să participe şi la următoarea campanie de calificare la Jocurile Olimpice.

“Cristina Neagu este un exponent al handbalului mondial, dar se pare că nu este suficient. Sunt convins că va participa şi la calificarea pentru următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice. Cristina are un vis şi să dea Dumnezeu să şi-l îndeplinească”, a mai spus preşedintele FRH.

Dedu le-a răspuns şi criticilor săi, care i-au cerut în mai multe rânduri demisia: “Din gură este foarte uşor. Cred că răspunsul la toate astea îl găsiţi chiar la jucători şi jucătoare”.

Echipa națională a ratat calificarea la Olimpiadă deşi a învins echipa Muntenegrului cu scorul de 28-25 (15-15), duminică, în turneul preolimpic de la Podgorica. Pentru a se califica, România ar fi avut nevoie de o victorie la cel puţin 5 goluri diferenţă.

În primul meci al turneului, Muntenegru a învins Norvegia cu 28-23, apoi Norvegia a întrecut România cu 29-24, iar în ultimul meci, România a dispus de Muntenegru cu 28-25.

În clasamentul final, Muntenegru a ocupat primul loc, cu 2 puncte (+2), urmată de Norvegia, 2 puncte (0), şi România, 2 puncte (-2). Primele două clasate s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Leave A Reply

Your email address will not be published.