Revenirea rapidă a suporterilor pe stadioane depinde de gradul de vaccinare

0 456

Guvernul României precizează că reîntoarcerea suporterilor pe stadioane trebuie făcută în etape care vor fi foarte bine analizate astfel încât să nu existe nici un fel de problemă după vreun eveniment sportiv desfășurat în condiții normale. Prioritate pentru accesul în interiorul arenelor sportive vor avea persoanele vaccinate sau persoanele care prezintă un test PCR negative făcut cu 72 de ore înainte de eveniment.

„Sâmbăta viitoare, la Cupa României, avem 25% din spectatori şi ne dorim să vedem cât mai mulţi în perioada următoare. Deocamdată, aceasta este decizia Guvernului. Protocolul între noi şi Ministerul Sănătăţii există, dar deocamdată aceasta este decizia, să acceptăm numai meciuri-test sau pilot. Încă puţină răbdare şi cred că o să avem meciuri cu spectatori pe stadion.

După iunie vom avea nişte măsuri de relaxare, şi în iulie… Noi încercăm din răsputeri să aducem cât mai repede spectatorii pe stadion. Deocamdată, totul depinde de cifre şi de numărul de vaccinaţi.

Contează cât ne vaccinăm. Trebuie să ştie toată lumea că vaccinul este foarte important şi cred că este o măsură de siguranţă pentru noi, pentru toată lumea. Dacă vrem să trăim liber şi normal, trebuie să ne vaccinăm. Asta ar fi o condiţie. În perioada următoare totul depinde de situaţia vaccinaţilor”, a spus Eduard Novak, conform Telekom Sport.

Condițiile în care fanii vor putea reveni pe stadioane:

  • persoanele vaccinate anti-Covid: doar la 10 zile după completarea schemei de vaccinare;
  • persoanele care au un test negativ PCR: testul trebuie făcut cu cel mult 72 de ore înainte de meci;
  • persoanele cu test antigen negativ: testul nu trebuie să fie mai vechi de 24 de ore.

Finala Cupei Romaniei, dintre Universitatea Craiova si Astra Giurgiu se va disputa cu 7.500 de suporteri in tribune, pe stadionul Ilie Oana din Ploiesti, pe 22 mai.

Leave A Reply

Your email address will not be published.