China anunţă suspendarea competiţiilor sportive ‘cu risc ridicat’

0 340

Autorităţile chineze au anunţat miercuri că suspendă toate competiţiile sportive interne care prezintă ”un risc ridicat” după ce 21 de participanţi la o cursă de ultra maraton şi-au pierdut viaţa în urmă cu două săptămâni, scrie AFP.

Conform sursei, sportivii trebuiau să parcurgă în natură distanţa de 100 km însă la o altitudine foarte înaltă, ei fiind surprinşi de o ploaie înghețată extrem de puternică în provincia Gansu (nord-vest).

Tragedia a provocat o polemică generală în China, autorităţile deschizând o anchetă pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

”Pentru a proteja sănătatea şi siguranţa populaţiei, Administraţia Generală pentru Sport anunţă suspendarea naţională a competiţiilor sportive cu risc ridicat”, se arată într-un comunicat al organismului sportiv intern.

Administraţia mai spune că va ”efectua o revizuire completă a evenimentelor sportive relevante”, iar organizatorilor li se cere să ia în calcul, în viitor, prognozele meteo atunci când stabilesc organizarea unei competiţii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.