(VIDEO) China a publicat noi imagini surprinse de roverul său Zhurong pe Marte

0 591

Administraţia Spaţială Naţională din China (CNSA) a publicat vineri noi imagini surprinse de primul rover chinez care a ajuns pe Marte, Zhurong, în care se poate vedea steagul ţării pe ”Planeta Roşie”, informează Xinhua.

Imaginile au fost dezvăluite în cadrul unei ceremonii organizate la Beijing, care a marcat succesul primei misiuni chineze de explorare a planetei Marte.

Imaginile includ panorama zonei de aterizare, peisajul marţian şi un selfie al roverului cu platforma de aterizare.

La jumătatea lunii mai, China a publicat primele imagini captate de roverul său marţian, Zhurong, pe suprafaţa Planetei Roşii.

China a reuşit, la data 15 mai, să plaseze cu succes pe suprafaţa planetei Marte micul său robot controlat de la distanţă Zhurong, o premieră pentru ţara asiatică.

Misiunea roverului Zhurong (zeul focului, în mitologia chineză) este de a studia suprafaţa planetei Marte şi atmosfera acesteia şi de a căuta urme de viaţă din trecutul planetei.

China a lansat la sfârşitul lunii iulie 2020 misiunea Tianwen-1, care s-a plasat cu succes pe orbita planetei Marte în februarie, după o călătorie de aproape 7 luni. Aceasta include trei elemente: o sondă orbitală (care va rămâne pe orbita lui Marte), un modul de asolizare şi roverul autonom Zhurong care va culege şi va analiza mostre din solul marţian.

Leave A Reply

Your email address will not be published.